A Different Kind of School Class 6 MCQ Questions with Answers English Chapter 5

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 6 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. Give the meaning of ‘plump’.

(A) thin
(B) stout
(C) tall
(D) unhealthy


Q2. To bring change in the outlook of the people, one must

(A) Feel difficult
(B) be quiet
(C) take more interest in it
(D) begin telling lies


Q3. The age of the girl is about?

(A) Ten
(B) Twelve
(C) Nine


Q4. It is a learning experience

(A) for the abnormal
(B) for the helpers
(C) for the normal
(D) for everyone


Q5. What did the narrator ask Miss Beam?

(A) about her children
(B) about her students
(C) about her teaching methods
(D) none of these


Q6. The school was different because

(A) children scored good marks
(B) children were better behaved
(C) children were taught to be thoughtful
(D) children were running


Q7. What did the writer heard a great deal about?

(A) Miss Beams garden
(B) Miss beams house
(C) Miss Beams school


Q8. The aim of the school was

(A) to teach the three Rs
(B) to make the children responsible citizens
(C) to take them for excursions
(D) to promote continuous evaluation


Q9. Name the lesson

(A) Who I Am
(B) Taro’s Reward
(C) A Different Kind of School
(D) A Game of Chance


Q10. Miss Beam was

(A) authoritative and egoistic
(B) kindly and beautiful
(C) kindly and understanding
(D) a successful lady


Q11. It is a learning experience

(A) for the abnormal
(B) for the helpers
(C) for the normal
(D) for everyone


Q12. What did the writer ask Miss Beam same question about?

(A) Her school
(B) Her house
(C) Her teaching method


Q13. Other children are given

(A) good treatment
(B) the duty of helping them
(C) a lot of homework
(D) rewards for good work


Q14. Miss Beam had a figure.

(A) plump
(B) tall
(C) thin
(D) smart


Q15. The normal children are bandaged overnight

(A) so that they wake up as blind
(B) to make them used to It
(C) so that they can rest
(D) to enable them to see better


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 6 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 6 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(B)
2(C)
3(B)
4(B)
5(C)
6(C)
7(C)
8(B)
9(C)
10(C)
11(B)
12(C)
13(B)
14(A)
15(A)

Leave a Comment