A Game of Chance Class 6 MCQ Questions with Answers English Chapter 8

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 6 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. There was a ‑_ at the fair?

(A) No crowd
(B) Big crowd
(C) None of these


Q2. ‘Playing tricks’ means

(A) cheating
(B) playing
(C) enjoying
(D) blowing


Q3. On what occasion was the fair held in village?

(A) Eid
(B) Holi
(C) Diwali
(D) Baisakhi


Q4. Who was took me to fair?

(A) Uncle
(B) Father
(C) Aunt


Q5. The old man and the boy had

(A) a lot of money
(B) won big prizes
(C) played tricks
(D) bad intentions


Q6. The festival of Eid had

(A) many rotten eatables
(B) many ordinary competitions
(C) a big show
(D) many game stalls


Q7. On which occasion, there was a fair in the village?

(A) Eid
(B) Makar Sankranti
(C) Dassera.


Q8. Name the lesson.

(A) A Game of Chance
(B) Fair Play
(C) Who I Am
(D) The Banyan Tree


Q9. Rasheed’s uncle took ‘them’ to the fair. Them’ here refers to

(A) the two brothers
(B) Rasheed and bhaiya
(C) sister and bhaiya
(D) the two sisters


Q10. Eid was celebrated only _ day?

(A) Two day
(B) Many days
(C) One day.


Q11. What was Rashid told not to do?

(A) To buy anything
(B) To go out of fair
(C) To play any game
(D) To eat anything


Q12. What could you buy from this fair?

(A) A small pin to a big bag
(B) A small pencil to a big dog
(C) A small pin to a big buffalo.


Q13. Rasheed was upset because

(A) he had made money
(B) he had won prizes
(C) he did not win any prize
(D) he was sick


Q14. Who met Uncle in the fair?

(A) His friends
(D) Uncle’s sister
(C) His relatives
(D) Uncle’s teacher


Q15. Who came from for far and wide with all kinds of goods to sell?

(A) Vendor
(B) Tradesmen
(C) Sells man


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 6 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 6 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(B)
2(A)
3(A)
4(A)
5(B)
6(C)
7(A)
8(A)
9(B)
10(C)
11(A)
12(C)
13(C)
14(A)
15(B)

Leave a Comment