A Gift of Chappals MCQ Questions for Class 7 English Chapter 2 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. you guys are looking for CLASS 7 ENGLISH MCQ question with answers PDF free download as per CLASS 7 ENGLISH new exam pattern? you come for the right page. Each question has four option followed by the right answer. these CLASS 7 ENGLISH MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. Rukku Manni told Ravi to tell the beggar

(A) not to come again
(B) to take food
(C) to rest under the tree
(D) to find food elsewhere


Q2. Where did Mahendran run to hide itself?

(A) to the kitchen
(B) under the bed
(C) towards the tray of red chillies
(D) to the ground


Q3. Tell him there’s nothing left in the kitchen” who said this?

(A) Ravi
(B) Paati
(C) Rukku manni
(D) None of those


Q4. Mridu and Ravi saw the kitten was –

(A) Playing with a ball
(B) Lapping up Milk from a coconut half shell
(C) Sleeping
(D) None of those


Q5. To whom did she give Gopu Mama’s chappals?

(A) Beggar
(B) Ravi
(C) Music master
(D) Mridu


Q6. The chappals were given to the beggar because

(A) these chappals were dirty
(B) they belonged to the music master
(C) the children had taken pity
(D) Ravi was a naughty boy on the beggar


Q7. Ravi poured the milk for the kitten that he brought from

(A) the kitchen
(B) the fridge
(C) the market
(D) the dairy


Q8. Mridu didn’t have much time to wonder about.

(A) overcoat
(B) slippers
(C) books
(D) none of these


Q9. The beggar has been coming here-

(A) Once a week
(B) Twice in a month
(C) Everyday
(D) None of those


Q10. Who saw Meena with a glass of milk in her hand?

(A) Her Amma
(B) Ravi
(C) Her Paati
(D) None of those


Q11. What looked helpless and unhappy?

(A) The violin
(B) Lalh
(C) Meena
(D) Mridu


Q12. Rukku Manni gave some refreshments to Mridu because

(A) Mridu had spoken the truth
(B) Mridu was her guest
(C) Mrldu was hungry
(D) she was Mridu’s mother


Q13. Who was famous for his generosity in Mahabharata?

(A) Arjun
(B) Krishna
(C) Kama
(D) Bheem


Q14. What was behind the thick berry bush?

(A) A football
(B) A coin
(C) A pen
(D) A stone


Q15. The music teacher wear a –

(A) Gold ring
(B) Diamond ring
(C) Diamond necklace
(D) None of those


We have qualities knowledge to ensure that this question with solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any MCQ question regarding CLASS 7 ENGLISH . then drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(A)
2(C)
3(C)
4(B)
5(C)
6(C)
7(A)
8(B)
9(C)
10(A)
11(A)
12(B)
13(C)
14(A)
15(B)

Leave a Comment