A House, A Home Class 6 MCQ Questions with Answers English Poem 1

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 6 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. When the mother sends him to bed the poet is

(A) unhappy
(B) happy
(C) revengeful
(D) jealous


Q2. They express love through:

(A) words
(B) action
(C) dance
(D) giving


Q3. According to the passage the home is a

(A) house
(B) loving family
(C) furniture
(D) building


Q4. According to the poet, the gardener should

(A) plant only weeds
(B) be punished for soiling his clothes
(C) plant flowers and vegetables
(D) plant fruits


Q5. Members share:

(A) food and fruit
(B) joy and sorrow
(C) cheese and bread
(D) secrets


Q6. A house is built:

(A) of white marble
(B) on home-loans
(C) of bricks, stone, wood and iron
(D) near the lake


Q7. A child wishes to

(A) take breakfast at noon
(B) be a watchman
(C) wash his dress
(D) get up early in the morning


Q8. According to the poet a house is

(A) different from a home
(B) same as home
(C) only brick and stone
(D) only furniture


Q9. A real home Is made up of:

(A) tiled floors
(B) loving family
(C) glass ware
(D) happiness


Q10. When no one checks him he will

(A) not get baked in the sun
(B) not spoil his clothes
(C) walk the street all night
(D) not indulge In gossip


Q11. The word stucco’ means the same as

(A) walls
(B) furniture
(C) plaster
(D) floor


Q12. The hawker leads a

(A) pious life
(B) carefree life
(C) miserable life
(D) peaceful life


Q13. Who contribute to make a home:

(A) friends and neighbours
(B) labourers
(C) all members
(D) God


Q14. A house becomes a home with

(A) roof
(B) doors
(C) windows
(D) the people


Q15. The word giant’ is a

(A) noun
(B) gerund
(C) verb
(D) adjective


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 6 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 6 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(A)
2(B)
3(B)
4(B)
5(B)
6(C)
7(B)
8(A)
9(B)
10(C)
11(C)
12(B)
13(C)
14(D)
15(A)

Leave a Comment