A House is not a Home MCQ Questions for Class 9 English Chapter 8 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 9 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 9 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 9 English Moments with Answers


Q1. What does the author notice one Sunday afternoon?

(A) smoke pouring in through the ceiling
(B) water pouring in through the ceiling
(C) wind breaking windows
(D) all of the above


Q2. What was the author did when he saw smoke pouring in through the window?

(A) playing in the courtyard
(B) doing his homework
(C) taking his meal
(D) Watching Television


Q3. Who did the author find missing after the fire accident?

(A) his dog
(B) his mother
(C) his monkey
(D) his cat


Q4. Who caught the author when he rushed after his mother in the burning house?

(A) a policeman
(B) a neighbour
(C) a fireman
(D) a friend


Q5. On which day did the fire accident take Place?

(A) Saturday
(B) Sunday
(C) Monday
(D) Tuesday


Q6. How long did it take to blow out the fire?

(A) two hours
(B) three hours
(C) four hours
(D) five hours


Q7. What did the author borrow from his aunt to go to school?

(A) tennis shoes
(B) bag
(C) uniform
(D) books


Q8. Where did the author and his mother spend their night OM- the fire accident?

(A) in the house of grandparents
(B) in the house of neighbours
(C) in the fire brigade building
(D) in the author’s school


Q9. Where did the author and his mother have to borrow money?

(A) grandparents
(B) neighbours
(C) bank
(D) private financial institutions


Q10. Who made a collection of money for the author?

(A) the students in the new high school
(B) the teachers in the old primary school
(C) neighbours
(D) social workers


Q11. Why did the narrator feel strange in high school?

(A) because he was fresh
(B) all his friends went to other places
(C) because he was all alone
(D) All


Q12. What is a house?

(A) a building which people use to live
(B) a place
(C) a property
(D) None


Q13. Who noticed the fire first?

(A) Zan’s friends
(B) Zan’s mother
(C) Zan
(D) zan’s grandmother


Q14. What was Zan doing when fire broke out?

(A) was playing
(B) was in neighbourer’s house
(C) was sleeping
(D) was doing his homework


Q15. What did the cat do to entertain herself?

(A) jump on the bed
(B) would hit Zan’s pen with its tail
(C) shout and cry meow
(D) None


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 9 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1A
2B
3D
4C
5B
6D
7A
8B
9A
10A
11D
12A
13C
14D
15B


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


Leave a Comment