A Letter to God MCQ Questions for Class 10 English Prose Chapter 1 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 10 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 10 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

         Bestmcq.com

Q1. The noun form of ‘amiable’ is:

(A) amiably
(B) amicable
(C) amicably
(D) amiability


Q2. How did he feel when he counted the money?

(A) grateful
(B) joyful
(C) relieved
(D) angry


Q3. What destroyed Lencho’s fields?

(A) heavy rainfall
(B) hailstorm
(C) landslide
(D) flood


Q4. On the public writing-table, Lencho started to write:

(A) a letter to his brother
(B) a letter to village Sarpanch
(C) a letter to postman
(D) a letter to God


Q5. The noun form of ‘destroyed’ is:

(A) destroy
(B) destruction
(C) destroyable
(D) destructive


Q6. What did Lencho think of the post-office employees?

(A) bunch of crooks
(B) rude
(C) unhelpful
(D) proud


Q7. Why were Lencho’s feeling when the hailstorm hoped?

(A) Utter Sadness
(B) Utter Happy
(C) Utter Sorrow
(D) None of the Above


Q8. What was the only hope left in the hearts of Lencho’s family?

(A) compensation from government
(B) help from farmer’s association
(C) help from God
(D) there was no hope left


Q9. What was the only thing that the Earth needed according to Lencho?

(A) a shower
(B) a snowfall
(C) strong winds
(D) sunlight


Q10. What did Lencho ask for in his second letter?

(A) more money
(B) remaining amount and not send it by mail
(C) remaining amount and send it by mail only
(D) he didn’t ask for anything


Q11. What did Lencho hope for?

(A) A good shower of rain for his crop.
(B) A new motorcycle
(C) A tractor
(D) None of the Above


Q12. The word ‘downpour’ means:

(A) rain
(B) hail
(C) drizzle
(D) dew


Q13. The house was situated on the crest:

(A) of a high hill
(B) of a low bill
(C) near the valley
(D) of a nearby village


Q14. Who is the author of the lesson ‘A Letter to God’?

(A) G.L. Fuentes
(B) J.k. Rowling
(C) William Shakespeare
(D) Roald Dahl


Q15. How much money doe the Lencho need?

(A) Fifty Pesos
(B) Hundred Pesos
(C) Two Hundred Pesos
(D) Five Hundred Pesos.


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1D
2D
3B
4D
5B
6A
7A
8C
9A
10B
11A
12A
13B
14A
15B

MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Leave a Comment