A Pact with the Sun Class 6 MCQ Questions with Answers English Chapter 8

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 6 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. Saeeda’s mother was –

(A) Rich
(B) Poor
(C) None of these


Q2. The quacks are

(A) better than specialists
(B) good
(C) not better than specialists
(D) none of the above.


Q3. Which object blocked the way to earth the other day?

(A) a giant
(B) thick clouds
(C) a storm
(D) a hail storm


Q4. What is more precious than money?

(A) Life
(B) Heart
(C) Kidney


Q5. The formula for good health is:

(A) early to rise
(B) early to bed
(C) eat, drink and be merry
(D) early to bed and early to rise.


Q6. Saeeda’s mother was denied

(A) water
(B) pearls
(C) dewdrops
(D) sunshine


Q7. Saeeda’s mother had been ailing for a long time –

(A) Fever
(B) Cough
(C) Body- ache
(D) Painful joints
(E) All these above


Q8. What happened one day?

(A) sky was overcast with clouds
(B) a heavy rainfall
(C) sky was clean
(D) winds blew


Q9. She was advised to sit in the sun for

(A) half an hour
(B) an hour
(C) most of the daytime
(D) the whole of the day time


Q10. Who treated by a variety of Physicians?

(A) Saeeda
(B) Saeeda’s mother
(C) Both a and b


Q11. Who is called the father of ‘sunrays’?

(A) sun
(B) clouds
(C) wind
(D) air


Q12. Who did suggested Saeeda’s mother to consult a specialist?

(A)Their relatives
(B) Saeeda own
(C) Neighbours
(D) Both a and c


Q13. The sunrays never wished to be called

(A) fair weather friends
(B) friends
(C) liars
(D) lairs


Q14. ‘My mother is ill and needs your help.’ Whose help?

(A) doctor’s
(B) sunray’s
(C) relative’s
(D) friend’s


Q15. How was Saeeda’s mother’s room?

(A) Small
(B) Dingy
(C) Deprived of sunrays
(D) All these above


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 6 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 6 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(B)
2(C)
3(B)
4(A)
5(D)
6(D)
7(E)
8(A)
9(B)
10(B)
11(A)
12(D)
13(C)
14(B)
15(D)

Leave a Comment