A Question of Trust MCQ Questions for Class 10 English Chapter 4 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 10 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 10 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet


Q1. How was Horace in his business of lock making?

(A) failure
(B) very successful
(C) not took interest
(D) was in a big debt


Q2. What was Horace’s first thought?

(A) to kill them
(B) to shout
(C) to run
(D) to blackmail them


Q3. How many times did Horace Danby make a theft in a year?

(A) only once
(B) twice
(C) thrice
(D) every month


Q4. How does he justify his act?

(A) by saying he steals for a good reason
(B) by saying he steals only from those who already have plenty
(C) by saying he is not harming the society
(D) all of the above


Q5. Who stole the jewels?

(A) Horace
(B) Sherry
(C) the woman
(D) all of them


Q6. Where was the safe hidden?

(A) behind a painting
(B) inside an almirah
(C) it was kept open
(D) none of the above


Q7. Sherry was the name of

(A) a servant
(B) dog at Shotover Grange
(C) a safe in the Grange
(D) the lady in red


Q8. What happened on the third morning?

(A) he prepared a new plan
(B) he ran away
(C) he got arrested by the police
(D) none of the above


Q9. Where had the servant at Shotover Grange gone that afternoon?

(A) to their homes
(B) to the market
(C) to the park
(D) to the cinema


Q10. What did the lady say about his story?

(A) it was nonsense
(B) it was true
(C) it was a joke
(D) none of the above


Q11. Who is the author of “A Question of Trust”?

(A) James Herriot
(B) Ruskin Bond
(C) Robert Arthur
(D) Victor Canning


Q12. Where was the safe?

(A) bedroom
(B) kitchen
(C) bathroom
(D) drawing room


Q13. Where did Horace decide to make a theft this time?

(A) Montex Grange
(B) Shotover Grange
(C) Westbury Grange
(D) Mintunbury Grange


Q14. Did anyone believe his story?

(A) yes
(B) no
(C) maybe
(D) none of the above


Q15. Who stole the jewels?

(A) Horace
(B) Sherry
(C) the woman
(D) all of them


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1B
2C
3A
4D
5C
6A
7B
8C
9D
10A
11A
12D
13B
14B
15C

MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Leave a Comment