A Short Monsoon Diary MCQ Questions Class 8 English Chapter 8 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 8 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. Do not kill it,” – who said this?

(A) The author
(B) Grandmother
(C) Bijju
(D) None of these


Q2. To Whom is Bijju calling through the mist?

(A) The author
(B) His master
(C) His sister
(D) His father


Q3. Which flower’s seed turn red to signify the end of rain?

(A) Cobra lily
(B) Tulip
(C) Hyacinth
(D) Cactus flower


Q4. The hillsides are lush because of the appearance of flowers during

(A) Rarly monsoon
(B) mid monsoon
(C) late monsoon
(D) end of monsoon


Q5. In the oak tree, a —– shakes the raindrops from his feathers and caws disconsolately’

(A) Cuckoo
(B) Crow
(C) Drongo
(D) Sparrow


Q6. Whom was Bijju calling?

(A) His mother
(B) His friend
(C) His sister
(D) Poet


Q7. The sound of the falling rain on tin roof

(A) disturbs the author in his reading
(B) helps the author to read
(C) annoys the author
(D) makes the author leave that place


Q8. How is the author untouched by the rain?

(A) The rain is not directly pouring on him
(B) He is in the house
(C) The rain has stopped
(D) None of these


Q9. What is a woman doing?

(A) Chopping up sticks
(B) Cooking food
(C) Washing clothes
(D) Warming herself near the fire


Q10. The author cannot see Bijju because

(A) he is not in the line of his eyes
(B) it is misty
(C) it is night
(D) he is blind.


Q11. Who was chopping up sticks?

(A) Woman
(B) Girl
(C) Man
(D) Farmer


Q12. Whom did the leopard lifted from near the servants quarter below the school?

(A) Cat
(B) Dog
(C) Rabbit
(D) All of these


Q13. The drongos

(A) sing like minivets
(B) are very beautiful
(C) are there in all seasons
(D) charge the minivets away


Q14. Which were the new animals during monsoon?

(A) Scarlet minivets
(B) New crops
(C) New fruits
(D) Some insects


Q15. Which female birds are yellow mentioned in this story?

(A) Drongo
(B) Cuckoo
(C) Scarlet minivet
(D) Dove


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(B)
2(C)
3(A)
4(C)
5(B)
6(C)
7(B)
8(A)
9(A)
10 (B)
11(A)
12(B)
13(D)
14(A)
15(C)


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose

MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems

MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Leave a Comment