A Slumber did my Spirit Seal MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 10 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 9 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 9 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poems with Answers


Q1. What is the Rhyming scheme of the poem?

(A) abcd
(B) aabbccdd
(C) ababcdcd
(D) free verse


Q2. What has happened to Lucy?

(A) she has died
(B) she is sick
(C) she is missing
(D) none of the above


Q3. What did the poet never feel before Lucy’s death?

(A) death
(B) any kind of fear
(C) love
(D) life


Q4. What can’t Lucy do now?

(A) feel
(B) hear
(C) see
(D) all of the above


Q5. What was Lucy doing after her death?

(A) coming to poet’s dreams
(B) was disturbing
(C) moving here and there in the in the earth’s course of rotation
(D) all


Q6. What does Lucy do now?

(A) moves all around along with the earth
(B) sleeps peacefully
(C) sing songs
(D) all of the above


Q7. How did the poet feel after his beloved’s death?

(A) grief stricken
(B) happy
(C) burdenfree
(D) all


Q8. What does Lucy move with

(A) rocks
(B) stones
(C) trees
(D) all of the above


Q9. What was the poet taking for granted?

(A) his beloved’s life
(B) everything
(C) life
(D) all


Q10. What type of child was Lucy?

(A) sweet
(B) rough
(C) ugly
(D) all of the above


Q11. What is Lucy not able to feel after death?

(A) nothing
(B) touch of time spent on the earth
(C) feelings
(D) poet’s feelings


Q12. Does Lucy feel the touch of earthy life now?

(A) yes
(B) no
(C) maybe
(D) not known


Q13. What is this poem about?

(A) it is dedicated to the poet’s beloved
(B) dedicated to questions of life and death
(C) dedicated to love
(D) none


Q14. Who is the poet of the poem ‘A Slumber Did My Spirit Seal’?

(A) Edward Lear
(B) Gieve Patel
(C) W.W.E. Ross Ms.
(D) William Wordsworth


Q15. What was the name of the girl whom the poet loved.

(A) Pussy
(B) Lucy
(C) Tarsy
(D) None


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 9 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1C
2A
3B
4D
5C
6A
7A
8D
9A
10A
11B
12B
13A
14D
15B


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


Leave a Comment