A Triumph of Surgery MCQ Questions for Class 10 English Chapter 1 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 10 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 10 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet


Q1. What made the narrator call Mrs Pumphrey after a fortnight?

(A) Tricki got recovered
(B) Tricki got unwell
(C) he knew she is suffering
(D) both a and c


Q2. How was Tricki acting?

(A) refusing to eat his favourite food
(B) didn’t go for walks
(C) vomiting
(D) all of the above


Q3. Who is Hodgkin?

(A) dog owner
(B) gardener
(C) Veterinary surgeon
(D) Dog


Q4. What was best according to the vet?

(A) to take him to the hospital
(B) to take him for a walk
(C) to let him have sugar
(D) both b and c


Q5. I think I know a cure for you.” What is the ‘cure’?

(A) controlling Tricki’s diet
(B) giving him a surgery
(C) giving injections
(D) keeping under observation


Q6. What is the meaning of ‘distraught’?

(A) bend
(B) worried
(C) upset
(D) both b and c


Q7. How would you decribe Mrs. Pumphrey?

(A) loving
(B) over-doing
(C) intelligent
(D) rational


Q8. Why did the other dogs ignore Tricki?

(A) he was an uninteresting object
(B) he was ill
(C) he was furious
(D) all of the above


Q9.What did Mrs Pumphrey think her dog is suffering from?

(A) fever
(B) malnutrition
(C) stomach pain
(D) footsore


Q10. What did the dogs know about food?

(A) last ones will be liable to have competition for the leftover food
(B) there was no competition
(C) it wasn’t good
(D) it was the best part of the day


Q11. When Mr Herriot took Tricki to his clinic, Mrs Pumphrey was:

(A) happy
(B) excited
(C) wailing
(D) thanking the doctor


Q12. What did the doctor advise?

(A) cut his food
(B) give him more exercise
(C) keep him on a very strict diet
(D) all of the above


Q13. Who do you blame for Tricki’s illness?

(A) Mrs. Pumphrey
(B) Tricki
(C) Herriot
(D) Vet


Q14. Who was Joe?

(A) nurse
(B) pug
(C) greyhound
(D) cat


Q15. Why is the narrator tempted to keep Tricki as a permanent guest?

(A) because he loved Tricki
(B) he thought Mrs. Pumphrey woudn’t take good care of Tricki
(C) they would lose all Luxuries like eggs, wine and brandy
(D) none of the above


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1D
2D
3B
4A
5A
6D
7B
8D
9B
10A
11C
12D
13A
14C
15C

MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Leave a Comment