A Visit to Cambridge MCQ Questions Class 8 English Chapter 7 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 8 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. Kanga felt guilty everytime he spoke to Hawking because

(A) Hawking had to work hard to respond
(B) he was wasting his own time
(C) he was wasting Hawking’s time
(D) Hawking had asked him to keep quiet


Q2. What question did the speaker ask?

(A) To give message to all
(B) To give message to the handicapped
(C) To give something to his friend
(D) None of these


Q3. What was a waste of time for Mr. Hawking?

(A) Playing guitar
(B) Disabled Olympics
(C) Encouraging others
(D) None of these


Q4. What was the scientist deadly against?

(A) The Disabled Olympics
(B) The Spanish Guitar
(C) Swimming
(D) Writing


Q5. Firdaus Kanga is a

(A) scientist
(B) journalist
(C) friend of Hawking
(D) politician


Q6. Where did the author rush after the walking tour was done?

(A) Church
(B) Phone both
(C) Hotel
(D) None of these


Q7. What was a waste of time according to Stephen Hawking?

(A) Organizing Olympic games for the disabled
(B) Not organising Olympic games for the disabled
(C) Organizing Olympic games for all
(D) None of these


Q8. Who is he interviewing?

(A) Mr. Brown—a politician
(B) Stephen Hawking—a scientist
(C) A Philosopher
(D) A doctor


Q9. What was the disadvantage of Mr. Hawking’s voice synthesiser?

(A) It kept recording it self
(B) It could not convey any reaction nor any tone
(C) It was disturbing
(D) All of these


Q10. Where had the writer come from?

(A) India
(B) China
(C) Japan
(D) Sri Lanka


Q11. What did the speaker gleefully do ?

(A) he played on the guitar
(B) he threw the guiter away
(C) he broke the strings of the guitar
(D) he became quiet


Q12. Stephen Hawking was a paralyzed ——.

(A) Anesthesiologists
(B) Astrophysicist
(C) Both (A) & (B)
(D) None of these


Q13. Why was the speaker watching the time?

(A) He had to go somewhere
(B) He had to meet the doctor
(C) He had to conclude the interview within the allotted time
(D) He was feeling bored


Q14. What were the author’s feelings when he had to leave?

(A) He wanted to leave
(B) He wanted to talk to Stephen Hawking
(C) He felt veiy attached to Stephen Hawking
(D) None of these


Q15. I haven’t been brave,” – Who said this?

(A) Stephen Hawkin
(B) His assistant
(C) The author
(D) None of these


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(A)
2(B)
3(B)
4(A)
5(B)
6(B)
7(A)
8(B)
9(B)
10 (A)
11(C)
12(B)
13(C)
14(D)
15(B)


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose

MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems

MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Leave a Comment