Amanda MCQ Questions for Class 10 English Poems Chapter 6 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 10 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 10 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

               Bestmcq.com

Q1. Name the literary device used in the line “Don’t bite your nails, Amanda! Don’t hunch your shoulders, Amanda!”

(A) Anaphora
(B) Enjambment
(C) Metaphor
(D) Alliteration


Q2. What was Amanda to finish?

(A) her homework
(B) her hair
(C) her bath
(D) catch the fishes


Q3. What does she picure herself as in the last stanza?

(A) Mermaid
(B) Orphan
(C) Rapunzel
(D) None of the Above


Q4. Amanda thinks that she’ll never let down her

(A) white hair
(B) bright hair
(C) yellow hair
(D) bronze hair


Q5. What is the meaning of “slouching”?

(A) Bend
(B) Sit in a lazy way
(C) lie down
(D) bend backwards


Q6. What does the speaker ask Amanda not to do to her nails?

(A) wash it
(B) bite it
(C) hurt it
(D) none of the above


Q7. She is instructed to

(A) eat meals
(B) take tea
(C) blow the fire out
(D) sit up straight


Q8. Name the literary devices used in the line “Stop that slouching and sit up straight”.

(A) Anaphora
(B) Assonance
(C) Metaphor
(D) Alliteration


Q9. How is silence described?

(A) Golden
(B) Silver
(C) Platinum
(D) Love


Q10. How should Amanda sit?

(A) Long Sit
(B) Side Sit
(C) Straight
(D) Ring Sit


Q11. Who is the poet of the poem “Amanda”?

(A) Leslie Norris
(B) Robert Frost
(C) Carolyn Wells
(D) Robin Klein


Q12. She is being instructed to

(A) clean her room
(B) clean her uniform
(C) wash the dress
(D) lit the candle


Q13. Why should Amanda not eat chocolate?

(A) it causes heart disease.
(B) it will damage liver.
(C) it causes acne.
(D) it causes cancer.


Q14. What should Amanda not to do to her soldiers?

(A) Straight
(B) Hunch
(C) Ring
(D) None of the Above


Q15. What does Amanda wish to do in the sea?

(A) catch the fishes
(B) hunt various animals
(C) watch soft-moving waves
(D) None of the Above


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1A
2A
3D
4B
5B
6B
7D
8D
9A
10C
11D
12A
13C
14B
15C

MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Leave a Comment