Animals MCQ Questions for Class 10 English Poems Chapter 7 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 10 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 10 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

                Bestmcq.com

Q1. what is the meaning of “whine”?

(A) a beverage
(B) cry
(C) shout
(D) None


Q2. How do the animals appear to the poet?

(A) confused and peaceful
(B) calm, peaceful and self-confident
(C) confused and sad
(D) none of the above


Q3. The animals evidently show that the tokens were

(A) near the others
(B) away from them
(C) in their possession
(D) in the pockets


Q4. The poet feels that animals show.

(A) waving tail
(B) teeth to him
(C) pictures to him
(D) relation to him


Q5. Human beings have the mania of owning

(A) things
(B) charts
(C) money
(D) health


Q6. What does the poet wish to live with?

(A) Dragons
(B) Animals
(C) Dinosaurs
(D) None of the Above


Q7. Who is the poet of the poem “Animals”?

(A) Leslie Norris
(B) Robert Frost
(C) Carolyn Wells
(D) Walt Whitman


Q8. Name the literary device used in the line “I think I could turn and live with animals”

(A) Similie
(B) Assonance
(C) Metaphor
(D) Alliteration


Q9. Who, according to the poet, is better?

(A) human beings
(B) animals
(C) both are equal
(D) none


Q10. What is the attitude of the animals toward their sins?

(A) They do not weep
(B) They feel sad
(C) They keep calm
(D) None of the Above


Q11. What qualities have the humans given up?

(A) innocence
(B) kindness
(C) truthfulness
(D) All of the above


Q12. Whatsoever happen in the earth, none of the animals is

(A) unhappy
(B) delighted
(C) crazy
(D) crack


Q13. What shows that the poet loves animals?

(A) He looks at the animals for short time.
(B) He stands and looks at the animals long and long.
(C) He feed the animals
(D) None of the Above


Q14. What is the meaning of “placid”?

(A) peaceful
(B) clumsy
(C) greedy
(D) jealousy


Q15. What mania do human beings suffer from?

(A) Dragons
(B) Animals
(C) Dinosaurs
(D) None of the Above


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1B
2B
3C
4D
5A
6B
7D
8B
9B
10A
11D
12A
13B
14A
15B

MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Leave a Comment