Applications of Computers in Accounting MCQ Questions for Class 11 Accountancy Chapter 12 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 11 Accountancy with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 11 Accountancy MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 11 Accountancy with Answers: Financial Accounting


Q1. Which of the following will not be recorded in the books of account?

(A) Purchased a LED TV for personal use, amount paid from personal account
(B) Purchased machinery of Rs. 1,00,000
(C) Purchased goods for Rs. 25,000
(D) Paid Salaries and Wages


Q2. Visual Display Unit is

(A) Hardware
(B) Software
(C) Timeware
(D) None of above


Q3. Out of the following which is the branch of Accounting?

(A) Financial Accounting
(B) Cost Accounting
(C) Management Accounting
(D) All of these


Q4. Which of the following terms is used to describe a computer language?

(A) PASCAL
(B) BASIC
(C) COBOL
(D) All of the Above


Q5. Multiple godown are activated from

(A) F11
(B) F11>F1
(C) F11>F2
(D) F11>F3


Q6. Who is the developer of Tally?

(A) Wally Feurzeig
(B) John G. Kemeny
(C) Nandan M. Nilekani
(D) Shyam Sundar Goenka


Q7. Select the right usefulness of Tally vault Password

(A) It will lock the period of Company Sales
(B) It will lock the period of Company
(C) It will lock all voucher entries for that Company
(D) It will not show the Company Name in the Company Select List


Q8. What is C.P.U.

(A) Central processing unit
(B) Central unit of production
(C) Central progress unit
(D) Central power unit


Q9. Which of the following is called Hardware?

(A) Program
(B) Word Processor
(C) Keyboard
(D) Data


Q10. Random Access Memory is a type of:

(A) Secondary Storage Device
(B) Processor
(C) Primary Storage Memory
(D) Motherboard


Q11. Which of the following is not a part of a computer terminal?

(A) Screen
(B) Disk Drive
(C) Floppy
(D) Power Button


Q12. Basic function of accounting is

(A) to record all business transactions.
(B) to interpret financial data.
(C) to assist the management in performing functions effectively.
(D) None of the above.


Q13. Software are:

(A) 5 types
(B) 6 types
(C) 4 types
(D) 8 types


Q14. What is the Short-cut key for quitting tally?

(A) Alt + Ctrl + Q
(B) Alt + Q
(C) Ctrl + Q
(D) Alt + F2 + Q


Q15. What does tally run on?

(A) Windows
(B) Tally Solutions
(C) ERP Module
(D) Tally Gold Edition


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 11 Accountancy PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 11 Accountancy MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1A
2A
3D
4D
5C
6D
7D
8A
9C
10C
11C
12A
13A
14B
15A

MCQ Questions for Class 11 Accountancy: Financial Accounting

Leave a Comment