Beauty Class 6 MCQ Questions with Answers English Poem 4

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 6 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. What is changing?

(A) Rain
(B) Wind
(C) Singer


Q2. The phrase “wind sighing’ show that the wind is

(A) unhappy
(B) passing through the trees
(C) blowing in the dark
(D) not blowing


Q3. What is falling?

(A) Rain
(B) Beauty
(C) Singer


Q4. The poet is thinking of the beauty of

(A) the soul
(B) the sound
(C) nature
(D) people


Q5. What is singing?

(A) Rain
(B) Wind
(C) Beauty


Q6. Beauty is

(A) a thing of joy forever
(B) everywhere in America
(C) lost forever
(D) short-lived


Q7. What is seen in the sunlight?

(A) Ugly
(B) Beauty
(C) Beautiness


Q8. Human beings have created beauty through

(A) their good deeds
(B) their unpleasant behaviour
(C) the efforts of others
(D) their muscle strength


Q9. Beauty is seen in the?

(A) Day light
(B) Sunlight
(C) Moonlight


Q10. One feels happy to see the sun

(A) In the month of June
(B) In the month of December
(C) during solar eclipse with a naked eye
(D) for the whole day


Q11. The poem describes the beauty which is seen

(A) in the dark
(B) within
(C) during the day
(D) in nature


Q12. When Beauty is heard?

(A) In the night
(B) In the evening
(C) In the morning


Q13. Shelley said

(A) Beauty is heard
(B) Heard melodies are sweet
(C) Beauty is seen
(D) Beauty is Truth and Goodness


Q14. What is heard?

(A) Beauty.
(B) Beautiful
(C) Sound


Q15. Beauty can be

(A) only seen
(B) only heard
(C) seen, heard and felt
(D) permanent


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 6 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 6 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(C)
2(B)
3(A)
4(C)
5(B)
6(A)
7(B)
8(A)
9(B)
10(B)
11(D)
12(A)
13(B)
14(A)
15(C)

Leave a Comment