Bepin Choudhury’s Lapse of Memory MCQ Questions Class 8 English Chapter 4 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 8 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. The trip to Ranchi will

(A) worsen his condition
(B) help him recover
(C) soothe him
(D) not affect him at all.


Q2. What was Bepin Babu’s routine?

(A) To go out for a walk
(B) To exercise
(C) To collect novels for a week
(D) None of these


Q3. Whom did he ring up?

(A) Dr. Chanda
(B) Dr. Chadha
(C) Dr. Mukerjee
(D) Dr. Chandra


Q4. Bepin Babu returned early from his office because

(A) he had fallen ill
(B) Mukerji’s conversation had disturbed him
(C) he had gone mad
(D) he had a guest at home


Q5. Chuni had been seeing the speaker for a long time because he was

(A) an old acquaintance
(B) an intimate friend
(C) in need of his help
(D) his old servant.


Q6. In which year Bepin Babu visited Ranchi as said by Mr. Ghose?

(A) 1958
(B) 1985
(C) 1988
(D) 1956


Q7. Dinesh Mukerji was

(A) Bepin Babu’s friend
(B) an accomplice of Chuni Babu
(C) a stranger to Bepin Babu
(D) a doctor.


Q8. What was the man doing?

(A) Staring at Bepin Babu
(B) Reading books
(C) Buying books
(D) None of these


Q9. Who was the speaker of first line?

(A) Dinesh Mukerjee
(B) Bepin Choudhury
(C) Chetan Babu
(D) ChunniLal


Q10. Bepin Choudhury’s biggest fears concerning his present condition was __

(A) getting insane
(B) forgetfulness
(C) being lonely
(D) none of these


Q11 Who had no children?

(A) Bepin Babu
(B) Parimal Ghose
(C) Mr. Mukherji
(D) Chunilal


Q12. Bepin Babu had never been to —-‘

(A) Calcutta
(B) Delhi
(C) Kanpur
(D) Ranchi


Q13. Which month in 58 are you talking about?” – Name the month.

(A) November
(B) July
(C) April
(D) October


Q14. What intimate details are talked about in the passage?

(A) Bag of books
(B) Wife’s death
(C) Brother’s insanity
(D) All of these


Q15. Why could not he go Netarhat the next day?

(A) Because he did not had any mood to go
(B) Because he was angry with Mr. Ghose
(C) Because of the pain in the knee
(D) None of these


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(A)
2(C)
3(B)
4(B)
5(C)
6(A)
7(B)
8(A)
9(A)
10(A)
11(A)
12(D)
13(D)
14(D)
15(C)


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose

MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems

MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Leave a Comment