Bholi MCQ Questions for Class 10 English Chapter 9 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 10 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 10 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet


Q1. What happened when she was two years old?

(A) falling off a cot
(B) falling off the stairs
(C) falling off a verandah
(D) small-pox


Q2. How did Ramlal’s wife react about sending her girls to school?

(A) she laughed
(B) she got angry
(C) no reaction
(D) she cried


Q3. Why did Bholi’s parents accept Bishamber’s marriage proposal?

(A) he has a big shop
(B) he has a house
(C) he has good bank balance
(D) all of the above


Q4. What did the Tehsildar ask Ramlal to do?

(A) drop him back to the city
(B) have dinner with him
(C) send his daughters to school
(D) none of the above


Q5. How did Bholi find the teacher on her very first day in the school?

(A) cruel
(B) hard
(C) kind and loving
(D) all of the above


Q6. How is the situation of the house described?

(A) poor
(B) miserable
(C) prosperous
(D) fine


Q7. Who came to marry Bholi?

(A) Bishamber Nath
(B) Hari Nath
(C) Pran Nath
(D) Deena Nath


Q8. What was Bholi’s first reaction on hearing that she was going to school?

(A) she cried with tears of joy
(B) she cried with fear
(C) she screamed
(D) she was excited


Q9. Who is the author of the story “Bholi”?

(A) KA Abbas
(B) Mark Twain
(C) Guy De Maupassant
(D) Sinclair Lewis


Q10. What did it take for Bholi to believe she was being taken to a place better than home?

(A) clean dress
(B) hair oiling
(C) a bath
(D) all of the above


Q11. Why did Tehsildar come to Ramlal’s village?

(A) to perform the opening ceremony of the girl’s school
(B) to attend Radha’s wedding
(C) to meet the village people
(D) all of the above


Q12. Why did she talk very little?

(A) she stammered
(B) other kids mimicked her and made fun of her
(C) she was an introvert
(D) none of the above


Q13. Who is referred to as the “artist” in the lesson?

(A) Bholi’s friend
(B) Bholi
(C) Bholi’s cow
(D) Bholi’s teacher


Q14. Why did the girls laugh at Bholi?

(A) at her dress
(B) at her looks
(C) at her stammering
(D) all of the above


Q15. At what age did she begin to speak?

(A) 2
(B) 5
(C) 4
(D) 1


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1D
2D
3D
4C
5C
6C
7A
8B
9A
10D
11A
12B
13D
14C
15B

MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Leave a Comment