Bringing up Kari MCQ Questions for Class 7 English Chapter 2 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. you guys are looking for Bringing up Kari MCQ Questions for Class 7 English Chapter 2 MCQ question with answers PDF free download as per Bringing up Kari MCQ Questions for Class 7 English Chapter 2 new exam pattern? you come for the right page. Each question has four option followed by the right answer. these Mechanical MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. In a day to chow and play, Kari needed –

(A) Two pounds
(B) 50 Pounds
(C) Forty pounds of twigs
(D) All of Above


Q2. What is the signal to walk for the elephant?

(A) Dhat
(B) Mali
(C) Uff
(D) None of these


Q3. The speaker take Kari to the river to –

(A) Play with him in the river bank
(B) Clean Kari
(C) Give Kari the chance to drink the water
(D) All of Above


Q4. The commands leamt by Kari were:

(A) ‘Dhat’ and ‘Mali’
(B) ‘Dhat’ and ‘Shoo’
(C) ‘Dhat’ ‘Mali’ and ‘Shoo’
(D) none of the above


Q5. Who was Kari?

(A) A cub
(B) An elephant
(C) A kitten
(D) A dog


Q6. The young branches of the banyan tree – were brought by the speaker in –

(A) One spring day in March
(B) A wintry morning
(C) The everyday morning
(D) All of Above


Q7. he most enjoyable thing for Kari in the mornings was:

(A) the morning walk
(B) breakfast
(C) the morning bath
(D) lunch


Q8. How much time did the master have to sharpen the hatchet?

(A) One hour
(B) Two hours
(C) Half an hour
(D) Fifteen minutes


Q9. he speaker was surprised to see the smashed bananas in Kari’s pavilion because –

(A) Kari did not like bananas
(B) Kari had always eat twigs
(C) Bananas are so rare fruit to eat
(D) All of Above


Q10. What is the signal to sit down for the baby elephant?

(A) Dhat
(B) Mali
(C) Uff
(D) None of these


Q11. Kari’s attempt to take the bananas was seen by:

(A) the author
(B) his friend
(C) the boy
(D) none of the above


Q12. To teach the master call to an elephant is:

(A) easy
(B) the most difficult thing
(C) comforting
(D) none of the above


Q13. What is ‘The master call’ ?

(A) Strange, hissing and howling sound
(B) grunting
(C) A strange sound
(D) Squeaking


Q14. I felt a lasso around my nock”, ‘Lasso’ refers –

(A) A water animal was going to sallow the speaker
(B) It was the elephant’s trunk
(C) It was a long stiff rope
(D) All of Above


Q15. How old was the baby elephant when given to his master?

(A) Five months
(B) Two months
(C) Four months
(D) Nine months


We have qualities knowledge to ensure that this question with solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any MCQ question regarding Bringing up Kari MCQ Questions for Class 7 English Chapter 2 . then drop your questions below and will get back to you in no time.

All question answer

Q NO : ANSWER :
1(C)
2(B)
3(B)
4(C)
5(B)
6(A)
7(C)
8(C)
9(B)
10(A)
11(A)
12(B)
13(A)
14(B)
15(A)

Leave a Comment