CBSE Class 8 English It so Happened Book Lesson 8 “Jalebis” MCQs with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 8 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. What do coins usually do?

(A) Speak
(B) Jingle
(C) Sing
(D) All of the Above


Q2. What happened when the child was buying jalebis ?

(A) the child began to eat at once
(B) the jalebis slipped from his hands
(C) he suddenly saw his uncle on the
(D) other children gathered near him road


Q3. Who collected the school fees?

(A) Ahmed Nadeem Qasmi
(B) Master Ghulam Mohammed
(C) Sufiya Pathan
(D) None of the above


Q4. “The coins were so eager to be spent that day,” says the child. In fact

(A) the coins do not speak
(B) the child was mad
(C) the child’s greed was becoming
(D) the child was joking uncontrollable


Q5. Which standard was he in, back then?

(A) Fifth
(B) Sixth
(C) Seventh
(D) Eighth


Q6. What did he find under the rock?

(A) Four rupees
(B) Two rupees
(C) A hairy worm
(D) Both a and c


Q7. What do you mean by “khanak-khanak”?

(A) To lose one’s mind
(B) To go mad
(C) Jingling sound
(D) Thumping sound


Q8. What happened as a result of eating jalebis?

(A) He got scolded
(B) He lost sleep
(C) He was absent in school for the first time
(D) He was away from home


Q9. What felt like a sin?

(A) Spending the coins
(B) Looking at something in the bazaar
(C) Eating jalebis
(D) Going to school


Q10. Where did he reach as a result of continuous walking?

(A) End of the earth
(B) Beginning of the sky
(C) Kambelpur railway station
(D) Home


Q11. What made the child control his greed for jalebis at first ?

(A) the fear of the teachers
(B) his and his family’s reputation
(C) the fear of being beaten
(D) the fear of the police


Q12. Who translated the lesson “Jalebis” from Urdu?

(A) Ahmed Nadeem Qasmi
(B) Rabindranath Tagore
(C) Sufiya Pathan
(D) Master Ghulam Mohammed


Q13. The child was tempted to buy jalebis but while returning from school

(A) he controlled his greed
(B) he ran to the jalebi shop
(C) he sat down and thought
(D) he threw away the rupees


Q14. Who is the writer of the lesson Jalebis?

(A) Ahmed Nadeem Qasmi
(B) Rabindranath Tagore
(C) Sufiya Pathan
(D) None of the Above


Q15. The story develops because

(A) the narrator stole some money
(B) he was given four rupees
(C) he loved to eat sweets
(D) the school fee could not be collected on the fixed day


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1 (B)
2 (C)
3 (B)
4 (C)
5 (A)
6 (A)
7 (C)
8 (C)
9 (B)
10 (C)
11 (B)
12 (C)
13 (A)
14 (D)
15 (D)


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose

MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems

MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Leave a Comment