Children at Work MCQ Questions Class 8 English Chapter 2 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 8 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. Velu reached Chennai Central

(A) to meet Jaya
(B) having run away from home
(C) because he had got a job there
(D) to see Chennai


Q2. Why did Velu run away from his house?

(A) His mother disliked him
(B) His brother irritated him
(C) His father beat him
(D) His friends made fun of him


Q3. Velu got into the train

(A) with a ticket for Chennai Central
(B) without a cricket
(C) and was caught by the TTI
(D) and got safely to the Chennai central because he had a ticket


Q4. From where did Velu run away?

(A) Home
(B) Work
(C) School
(D) None of these


Q5. What was the girl collecting from the platform?

(A) Books
(B) Money
(C) Plastic cups
(D) Papers


Q6. Velu ran after Jaya because

(A) he had no idea where to go
(B) he had liked the girl
(C) Jaya had asked him to do so
(D) he wanted to give jaya to police


Q7. Did he have money to buy the ticket?

(A) Yes
(B) No
(C) Maybe
(D) Not mentioned in the story


Q8. Where did the ragpickers sell the rubbish?

(A) To a market
(B) To Jam Bazaar Jaggu
(C) To Jaggu
(D) To a shop


Q9. What was the girl wearing?

(A) Gown
(B) Frock
(C) Shorts
(D) Banian


Q10. Where was Velu stopped by train?

(A) Hyderabad
(B) Andhra Pradesh
(C) Chennai
(D) Delhi


Q11. How old was Velu?

(A) 10-year old
(B) 11-year old
(C) 12-year old
(D) 13-year old


Q12. What did they do with all the stuff?

(A) Sell it to a factory
(B) Sell it to Jam Bazaar Maggu
(C) Sell it to Mam Bazaar Jaggu
(D) Sell it to Jam Bazaar Jaggu


Q13. Why did he decide to follow the strange girl?

(A) He liked her
(B) He wanted work
(C) He had nowhere else to go
(D) All of the Above


Q14. What was the name of the girl?

(A) Maya
(B) Kaya
(C) Jaya
(D) Saya


Q15. Why Velu did not buy a ticket?

(A) Because he was tired
(B) Because he did not know how to buy ticket
(C) Because he had no money
(D) All of these


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(B)
2(C)
3(B)
4(A)
5(C)
6(A)
7(B)
8(B)
9(D)
10(C)
11(B)
12(D)
13(C)
14(C)
15(C)


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose

MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems

MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Leave a Comment