Computerised Accounting System MCQ Questions for Class 11 Accountancy Chapter 13 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 11 Accountancy with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 11 Accountancy MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 11 Accountancy with Answers: Financial Accounting


Q1. An accounting information system processes the financial transactions and events based on

(A) Governing Principles
(B) Management Principles
(C) Accepted Principles
(D) Generally Accepted Accounting Principles


Q2. Which among the accounting packages, level of secrecy is lowest?

(A) Tailored
(B) Customised
(C) Ready-to-use
(D) None of the above


Q3. A software must be easy to

(A) Install
(B) Adapt
(C) Understand
(D) All of the above


Q4. For creating a company we use

(A) Alt + F1
(C) Alt + F2
(B) Alt + F3
(D) ESC key


Q5. Examples of Transaction Processing System are:

(A) Automatic Teller Machines
(B) Order Processing
(C) Payroll Applications
(D) All of the Above


Q6. Who is the developer of Tally?

(A) Wally Feurzeig
(B) John G. Kemeny
(C) Nandan M. Nilekani
(D) Shyam Sundar Goenka


Q7. Which among these is not an example of operating system?

(A) Unix
(B) Tally
(C) Linux
(D) MS-Dos


Q8. What is not an advantages of a computerized accounting system.

(A) High Speed
(B) High Reliability
(C) Reduced training cost
(D) None of the above


Q9. What are the features of computerized accounting software?

(A) storage of accounting data and on-line input
(B) instantly produces different reports
(C) group different account
(D) All of the above


Q10. The basic requirement of a computerised accounting system is/are:

(A) Accounting framework
(B) Operating procedure
(C) Both (A) and (B)
(D) None of the above


Q11. This is a non-accounting voucher.

(A) Receipt Voucher
(C) Memo Voucher
(B) Payment Voucher
(D) Journal Voucher


Q12. Level of Secrecy is very low in case of:

(A) Ready to Use Software
(B) Customised Software
(C) Tailor made Software
(D) All of the Above


Q13. Liveware of the computer system are

(A) System analysts
(B) Programmers
(C) Operators
(D) All of the above


Q14. What are the types of a computerized accounting system.

(A) Ready to use Software
(B) Customized Software
(C) Tailor-made Software
(D) All of the above


Q15. Ram want to install a computerised accounting system but his budget is low. Which software he should opt for

(A) Ready to use Software
(B) Customized Software
(C) Tailor-made Software
(D) He can buy any of above, all cost same


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 11 Accountancy PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 11 Accountancy MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1D
2C
3D
4C
5D
6D
7B
8C
9D
10C
11B
12A
13D
14D
15A

MCQ Questions for Class 11 Accountancy: Financial Accounting

Leave a Comment