Footprints without Feet MCQ Questions for Class 10 English Chapter 5 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 10 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 10 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet


Q1. Brilliant scientist though he was, Griffin was rather a _ person.”

(A) lawless
(B) lawful
(C) good
(D) rude


Q2. How did Griffin finaly escape?

(A) by hitting them
(B) by taking off all his clothes
(C) by running away as fast as he could
(D) by hiding


Q3. The shop of the theatrical company was situated at:

(A) Drury Lane
(B) London Lane
(C) Iping Lane
(D) Griffin Lane


Q4. Where did he find comfort in London?

(A) at the inn
(B) a big store
(C) theatre store
(D) none of the above


Q5. After making a theft in the shop of a theatrical company where did Griffin decide to go?

(A) Iping village
(B) Oxford city
(C) Paris
(D) London


Q6. Griffin’s body became as transparent as _

(A) glass
(B) ice
(C) air
(D) none of the above


Q7. The scientist was always _; now he became furious.”

(A) patient
(B) quick-tempered
(C) calm
(D) none of the above


Q8. what was an unusual event?

(A) a guest at the inn during winters
(B) a guest at the inn during summers
(C) a guest at the inn during spring
(D) nothing was unusual there


Q9. Why was it a bad time to wander about in London without clothes?

(A) it was a rainy season
(B) it was very hot
(C) it was bitterly cold
(D) none of the above


Q10. Where did he go next?

(A) Piping
(B) Iping
(C) Snowland
(D) none of the above


Q11. What was easier said than done?

(A) to see him
(B) to talk to him
(C) to hold him
(D) none of the above


Q12. What did he do for revenge?

(A) burned himself
(B) burned the landlord
(C) burned the house
(D) he didn’t do anything for revenge


Q13. Who is the author of the story “Footprints without feet”?

(A) HG Wells
(B) James Herriot
(C) John Keats
(D) WB Butler


Q14. What do you mean by the word “eccentric”?

(A) uncommon
(B) extra
(C) catchy
(D) none of the above


Q15. What was he working on?

(A) making fake footprints
(B) making human bodies invisible
(C) making a fool of children
(D) all of the above


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1A
2B
3A
4B
5A
6A
7D
8B
9C
10B
11B
12C
13A
14A
15B

MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Leave a Comment