For Anne Gregory MCQ Questions for Class 10 English Poems Chapter 11 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 10 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 10 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

               Bestmcq.com

Q1. Who is the poet of the poem “For Anne Gregory”?

(A) Carl Sandburg
(B) William Butler Yeats
(C) Carolyn Wells
(D) Walt Whitman


Q2. What hair colour is the lover attracted to?

(A) carrot
(B) black
(C) brown
(D) yellow


Q3. Name the literary device used in the line “and set such colour there”

(A) Oxymoron
(B) Alliteration
(C) Assonance
(D) None of these


Q4. What does the girl want?

(A) To be loved for herself
(B) to be loved for her hair
(C) to be loved for her appearance
(D) to be loved for her riches


Q5. Who was it that the poet had heard?

(A) A Priest
(B) An old religious man.
(C) A King
(D) None of the above


Q6. She needs a hair-dye to change

(A) the colour of her skin
(B) the colour of her hair
(C) the colour of eyelids
(D) the colour of her bag


Q7. Why does she want to dye her hair?

(A) So that young men may not for her brown hair.
(B) So that young men may not for her green hair.
(C) So that young men may not for her yellow hair.
(D) None of the above


Q8. What is the mood of the young man?

(A) sad
(B) happy
(C) romantic
(D) miserable


Q9. Who can love us for who we are and not for how we look?

(A) poet
(B) young boy
(C) God
(D) None of these


Q10. For what will the man love her?

(A) The man will love her for behaviour.
(B) The man will love her for wealth.
(C) The man will love her for herself.
(D) The man will love her for beauty.


Q11. Her ears are compared with

(A) fans
(B) fangs
(C) leaves
(D) ramparts


Q12. How will the young man react to seeing the honey coloured ramparts?

(A) He will be thrown into despair.
(B) He will be thrown into happiness.
(C) He will be thrown into confused.
(D) None of the Above


Q13. What is the colour of the ramparts of the young lady?

(A) Golden
(B) Honey
(C) Silver
(D) Brown


Q14. The old man declared that only god could love her

(A) for himself alone
(B) for herself alone
(C) for the humanity
(D) none of the above


Q15. What feature of the woman has put the young man into despair?

(A) The outer part of the woman’s nose
(B) The outer part of the woman’s eyes
(C) The outer part of the woman’s ear
(D) The outer part of the woman’s lips


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1B
2D
3B
4A
5B
6B
7C
8A
9C
10C
11D
12A
13B
14B
15C

MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Leave a Comment