From the Diary of Anne Frank MCQ Questions for Class 10 English Prose Chapter 4 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 10 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 10 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

     Bestmcq.com

Q1. Why does Anne think she was lonely?

(A) she had no friends
(B) she had no real friends
(C) she was all alone
(D) she was an introvert


Q2. What was Anne Frank’s full name?

(A) Anneliese Marie Frank
(B) Anna Mariam Frank
(C) Anne Mark Frank
(D) Anneliese Martina Frank


Q3. What name was her book published with?

(A) From the Diary of Anne Frank
(B) The Diary of a Young girl
(C) Anne Frank
(D) Anne Frank’s Diary


Q4. The word ‘plunked down’ means:

(A) put down knowingly
(B) put down in a casual way
(C) put down without effort
(D) pull down in a way


Q5. Mr. Keesing had assigned to Anne the task of:

(A) drawing a scene
(B) collecting stamps
(C) painting a glass
(D) writing an essay


Q6. How does she want to begin her diary?

(A) By writing her name
(B) By giving an introduction
(C) By writing about her hobby
(D) None of the Above


Q7. What is a student’s trait?

(A) Walking
(B) Talking
(C) Running
(D) Studying


Q8. How did Anne justify her being talkative in the essay?

(A) she disussed the subject topics in class
(B) it is a habit
(C) it is an inherited trait from her mother and you can’t do much about it
(D) the class is boring


Q9. Who would Anne allow to read her diary?

(A) her sister
(B) her parents
(C) a real friend
(D) no one


Q10. What was the name of Anne Frank’s sister?

(A) Margaret
(B) Margot
(C) Marrie
(D) Martina


Q11. Why was she unable to get closer to her already existing friends?

(A) she didn’t like her friends
(B) her friends are not understanding
(C) she can’t bring herself to talk about personal stuff
(D) all of the above


Q12. Her father emigrated to Holland:

(A) in 1930
(B) in 1928
(C) in 1933
(D) in 1937


Q13. The subject Mr. Keesing was teaching to the class was:

(A) Physics
(B) Sociology
(C) Mathematics
(D) English


Q14. Who is Anne’s long awaited friend?

(A) Her pen
(B) Her cat
(C) Her diary
(D) Her Dog


Q15. When was Anne’s born?

(A) On 12th June, 1929
(B) On 12th June, 1930
(C) On 12th June, 1931
(D) On 12th June, 1932


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1B
2A
3B
4B
5D
6B
7B
8C
9C
10B
11C
12C
13C
14C
15A

MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Leave a Comment