Garden Snake MCQ Questions for Class 7 English Chapter 9 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. you guys are looking for CLASS 7 ENGLISH MCQ question with answers PDF free download as per CLASS 7 ENGLISH new exam pattern? you come for the right page. Each question has four option followed by the right answer. these CLASS 7 ENGLISH MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. The garden snake

(A) eats insects
(B) lives In the garden
(C) Is venomous
(D) is afraid of human beings


Q2. Name the poet of the poem.

(A) M.B. Armstrong
(B) Shirley Bauer
(C) D.J. Enright
(D) Muriel L. Sonne


Q3. To see the snake, the speaker is got –

(A) Anxious
(B) Furious
(C) Happy
(D) None of those


Q4. The mother told that a garden snake was:

(A) dangerous
(B) poisonous
(C) harmless
(D) their guest
(D) None of those


Q5. What does the poet mean by ‘There’s no mistake’?

(A) snake won’t bite
(B) that there is no harm in standing there
(C) that some mistakes can be made
(D) that everything is correct


Q6. His mother says these kind of good snakes eat –

(A) Grass
(B) Minor creatures
(C) Insects


Q7. Who are ‘they’ here?

(A) The people
(B) Poet and his mother
(C) Some snakes
(D) Some children


Q8. Which snake is mother talking about?

(A) Garden snake
(B) Cobra
(C) Rattle snake
(D) Python


Q9. A snake moves in a –

(A) Straight way
(B) Direct way
(C) Serpentine way
(D) None of those


Q10. The term used for the movement of the snake is:

(A) wriggles
(B) crawls
(C) moves
(D) both (A) and (B)


Q11. Why does the snake kill insects?

(A) because he does not like them
(B) because he wants to rule the forest
(C) because he wants to eat them as a food
(D) because he wants to save human beings


Q12. When the snake wiggles in the grass the speaker –

(A) Stand aside and watch him to pass
(B) Hide behind the tree
(C) Run away to his room
(D) None of those


Q13. Give the meaning of ‘wiggles’.

(A) twists
(B) folds
(C) talks
(D) giggles


We have qualities knowledge to ensure that this question with solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any MCQ question regarding CLASS 7 ENGLISH . then drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(A)
2(D)
3(B)
4(C)
5(B)
6(C)
7(A)
8(A)
9(C)
10(A)
11(C)
12(A)
13(A)

Leave a Comment