Geography Lesson MCQ Questions Class 8 English Poems Chapter 2 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 8 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. From that height the poet saw that

(A) the earth is full of people
(B) the earth has hills and deserts
(C) the earth has much water
(D) the earth has much land.


Q2. What did the poet fail to understand?

(A) Why the children do not like studies
(B) Why men on earth hate each other
(C) Why men are after earning more and more money
(D) None of these


Q3. What sprang into the sky?

(A) Rocket
(B) Helicopter
(C) Jet
(D) None of these


Q4. How were the valleys?

(A) Beautiful
(B) Clean
(C) Populated
(D) None of these


Q5. The cities are developed

(A) in the open space
(B) on the hill-side
(C) by the river-side
(D) in the deserts.


Q6. Who is the poet of the poem “Geography Lesson”?

(A) Zulfikar Ghose
(B) Zulfikar Khosla
(C) Aesop
(D) Roald Dahl


Q7. What is the meaning of ‘ delineated in this poem?

(A) Decided
(B) Treated
(C) Planned
(D) Shown


Q8. How high was the jet when the poet saw the land?

(A) Two feet to mile
(B) Six inches to mile
(C) Three feet to kilometer
(D) Three kilometers to mile


Q9. What was the logic of geography?

(A) Land and water attracted man
(B) Open sky attracted man
(C) Sand and land attracted man
(D) None of the above.


Q10. When the Jet —– six miles high,’

(A) Rose
(B) Sprang
(C) Reached
(D) None


Q11. The city appeared from the sky

(A) very big
(B) very small
(C) very wide
(D) very beautiful.


Q12. What was the “logic of geography”?

(A) Land and water attracted man
(B) Why valleys were populated
(C) Why cities ran along the river
(D) How cities are developed


Q12. Who hate other on the earth?

(A) Animals
(B) Men
(C) Birds
(D) All of them


Q13. How high has the jet reached?

(A) One thousand feet
(B) Two thousand feet
(C) Ten thousand feet
(D) Twenty thousand feet


Q14. When did it become clear as to why the city had developed the way it is?

(A) At a height of ten thousand miles
(B) At a height of six miles
(C) At a height of six inches to the mile
(D) At a height of six thousand miles


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(C)
2(B)
3(C)
4(C)
5(C)
6(A)
7(D)
8(B)
9(A)
10(A)
11(B)
12(A)
13(B)
14(C)


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose

MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems

MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Leave a Comment