How the Camel Got His Hump MCQ Questions Class 8 English Chapter 1 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 8 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. The Dog went to the Camel

(A) barking
(B) with a stick
(C) running
(D) with a can of water


Q2. How much work did the animals have to do?

(A) Single time
(B) Double time
(C) Triple time
(D) No work


Q3. Who did not want to work?

(A) Dog
(B) Ox
(C) Camel
(D) Horse


Q4. Where did the Camel live?

(A) In the river sides
(B) Middle of a dark forest
(C) Middle of a howling desert
(D) None of these


Q5. Who was the lord of all deserts?

(A) Man
(B) Djinn
(C) Magicean
(D) Camel


Q6. The Djinn came to the Panchayat

(A) with a loud noise
(B) riding on a horse
(C) rolling in the dust
(D) coming down from the sky above


Q7. Man called the Horse, the Dog and the Ox together and asked them

(A) to force the Camel to work
(B) to work double-time
(C) to go to the Djinn
(D) to hold a panchayat


Q8. Only one animal refused to work, who was it?

(A) Dog
(B) Ox
(C) Camel
(D) Horse


Q9. Who first attempted to talk to the camel?

(A) Horse
(B) Dog
(C) Elephant
(D) Ox


Q10. What did the camel not want to do?

(A) Live
(B) Cat
(C) Sleep
(D) Work


Q11. Who complained about the idleness of the camel?

(A) Man
(B) Dijnn
(C) Animals
(D) None of the above


Q12. When the Djinn went to the Camel

(A) the Camel obeyed him at once
(B) asked him to go away
(C) the Camel asked him why he had come
(D) the Camel went on looking at his own reflection in the water


Q13. What, according to the Djinn, was the use of the “humph”?

(A) It made the camel look better than the others.
(B) It made the camel look tall.
(C) The camel could work for three days without eating.
(D) The camel looked more attractive.


Q14. Where did the camel live?

(A) A Big Desert
(B) Howland Desert
(C) A Howling Desert
(D) Howled Desert


Q15. The camel said, “Humph” repeatedly. How did it affect him?

(A) He did not have to work like others.
(B) All others became friends with him.
(C) His back suddenly grew a lump.
(D) He was asked to leave the desert.


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(B)
2(B)
3(C)
4(C)
5(B)
6(C)
7(B)
8(C)
9(A)
10(D)
11(C)
12(D)
13(C)
14(C)
15(C)


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose

MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems

MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Leave a Comment