How the Dog Found Himself a New Master? Class 6 MCQ Questions with Answers English Chapter 2

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 6 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. Pick out the word from the passage which means ‘violent’.

(A) strong
(B) fierce
(C) service
(D) agreed upon


Q2. Take up service means:

(A) be the master
(B) serve food
(C) be the servant
(D) earn money


Q3. After leaving the wolf, the dog offered his service to:

(A) Cow
(B) Bear
(C) Lion
(D) Human


Q4. Who was frightened of those who were stronger than he-

(A) Dog
(B) Lion
(C) Man


Q5. ‘Kinsman’ here means ……………

(A) a kindman
(B) a relative
(C) a master
(D) a friend


Q6. Who found a new master for himself?

(A) Lion
(B) Dog
(C) Bear
(D) Wolf


Q7. In the past, before friendship with the humans how dogs lived?

(A) Like Cows
(B) Like Lions
(C) Like wolves
(D) Like Bear


Q8. The dog needed a master:

(A) who would give him security
(B) who was rich
(C) who was loving
(D) to give him food


Q9. Who is ‘he’ in the above lines?

(A) The dog
(B) The bear
(C) The wolf
(D) The man


Q10. Why was the dog sick and tired?

(A) Living in the forest
(B) Wandering food for himself.
(C) Like a king.


Q11. The dog served the lion:

(A) as his faithful servant
(B) for a long time
(C) to be equal to him
(D) for a selfish reason


Q12. With whom wolf was afraid of?

(A) Bear
(B) Lion
(C) Human
(D) Cow


Q13. Why was the dog don’t like his way of like his way of life, as its-

(A) ill pleased
(B) full of enjoyment
(C) boring


Q14. What did he ask the wolf?

(A) To be his slave
(B) To be his master
(C) To be his friend
(D) To have fight with him


Q15. His decision to choose the lion:

(A) was not the final
(B) was the final
(C) was yet to be taken
(D) was to protect himself


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 6 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 6 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(B)
2(C)
3(B)
4(A)
5(D)
6(B)
7(C)
8(A)
9(A)
10(B)
11(B)
12(A)
13(A)
14(B)
15(B)

Leave a Comment