How to Tell Wild Animals MCQ Questions for Class 10 English Poems Chapter 4 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 10 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 10 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

                 Bestmcq.com

Q1. What is the difference between a chameleon and a lizard?

(A) Chameleon doesn’t have ears and wings
(B) Lizards don’t have ears and wings
(C) Lizards don’t have wings
(D) Chameleons doesn’t have wings


Q2. What is the difference between a chameleon and a lizard?

(A) Chameleon doesn’t have ears and wings
(B) Lizards don’t have ears and wings
(C) Lizards don’t have wings
(D) Chameleons doesn’t have wings


Q3. The chameleon has been compared to

(A) a rabbit
(B) a lizard
(C) a mouse
(D) a snake


Q4. From which poem has this stanza been taken?

(A) Dust of Snow
(B) The Ball Poem
(C) Amanda
(D) How to Tell Wild Animals


Q5. How is the leopard’s skin?

(A) has stripes on his skin.
(B) has holes on his skin.
(C) has spots on his skin.
(D) none of the above.


Q6. Where are the Asian Lions found?

(A) Eastern countries of the world
(B) Northern countries of the world
(C) Southern countries of the world
(D) Western countries of the world


Q7. Which animal’s roar is enough to kill you?

(A) Asian Lion
(B) Bengal Tiger
(C) Leopard
(D) Bear


Q8. How does a bear kill you?

(A) By hugging you hard
(B) with its roar
(C) by taking a leap on you
(D) None of the Above


Q9. What is the special feature of the crocodile?

(A) weeps while eating its prey.
(B) happy while eating its prey.
(C) angry while eating its prey
(D) none of the above.


Q10. What is the special feature of the Bengal Tiger?

(A) white stripes on his yellow body.
(B) black stripes on his white body.
(C) red stripes on his yellow body.
(D) black stripes on his yellow body.


Q11. A noble wild beast’ here refers to

(A) Asian Lion
(B) Bengal Tiger
(C) Afghani Ass
(D) African Elephant


Q12. The poet makes a guess that the beast will give you

(A) a merry laugh
(B) a good roar
(C) a loving touch
(D) a pleasant smile


Q13. How is the Bengal Tiger described?

(A) noble dinosaur.
(B) noble wild beast.
(C) noble dragon.
(D) none of the above.


Q14. Which animal do you find while walking in a yard?

(A) Asian Lion
(B) Bengal Tiger
(C) Leopard
(D) Bear


Q15. What is the special feature of the Hyena?

(A) Merry smiles.
(B) Sadness
(C) Hapiness
(D) None of the above.


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1A
2A
3B
4D
5C
6A
7A
8A
9A
10D
11B
12C
13B
14D
15A

MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Leave a Comment