In the Kingdom of Fools MCQ Questions for Class 9 English Chapter 4 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 9 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 9 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 9 English Moments with Answers


Q1. In the Kingdom of Fools, how were the king and the minister?

(A) clever
(B) kind
(C) idiot
(D) intelligent


Q2. How was the bricklayer produced before the king?

(A) in a chariot
(B) on a horse’s back
(C) tied hand and foot
(D) without any chains


Q3. In the Kingdom of Fools when did the people sleep?

(A) during the day
(B) during the night
(C) after six months
(D) they never slept


Q4. Who did the bricklayer hold responsible for making a weak wall?

(A) the rich merchant
(B) the dancing girl
(C) the disciple
(D) the minister


Q5. What was the price of all things during the foolish king’s rule?

(A) 5 duddu each
(B) 4 duddu each
(C) 1 duddu each
(D) 2 duddu each


Q6. The merchant said that his wall fell because

(A) the thief had tried to break in.
(B) the wall was old and weak.
(C) the bricklayer had not built it right.
(D) the hole made in it was too big.


Q7. According to the guru whose behavior is unpredictable?

(A) king’s
(B) people’s
(C) foolish people’s
(D) disciples


Q8. The merchant told the king that his name was

(A) such and such.
(B) so and such.
(C) such and so.
(D) so and so.


Q9. What made the king and his silly minister go for the stake first?

(A) Guru’s words and their own foolishness
(B) their greed
(C) their foolishness
(D) All


Q10. The dancing girl put the blame on

(A) the bricklayer.
(B) the rich merchant.
(C) the goldsmith.
(D) the rich merchant’s father.


Q11. On what condition did the guru agreed to be the next king?

(A) if his disciple would be a minister
(B) if he could order without thinking
(C) if old laws are changed
(D) none


Q12. The king said that the merchant had inherited

(A) his father’s riches.
(B) his father’s sins.
(C) his father’s riches as well as sins.
(D) None of the above.


Q13. What did the Guru plead to the king to save his disciple?

(A) to kill him first and later his disciple
(B) The king was great
(C) admired the king
(D) none


Q14. Who was made the new king after the previous king’s execution?

(A) The guru.
(B) The Disciple.
(C) The king’s minister.
(D) The king’s son.


Q15. How were the people made to obey the king’s orders?

(A) by threatening to kill
(B) by speaking to them
(C) by showing them sword
(D) none


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 9 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1C
2C
3A
4B
5C
6C
7C
8A
9A
10C
11C
12C
13A
14A
15A


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


Leave a Comment