Iswaran the Storyteller MCQ Questions for Class 9 English Chapter 3 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 9 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 9 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 9 English Moments with Answers


Q1. Whom does Mahendra narrate the story of Iswaran.?

(A) Ganesh
(B) Iswaran
(C) R.K. Laxman
(D) none of these


Q2. How does Iswaran describe a fallen tree ?

(A) a huge mountain
(B) a huge building
(C) an enormous bushy beast
(D) a small thing


Q3. Who is the narrator of the story ‘Iswaran the Storyteller’?

(A) Ganesli
(B) Mahendra
(C) Iswaran
(D) R.K. Laxman Ms.


Q4. In Iswaran story from where the tusker escaped ?

(A) cage
(B) timber yard
(C) forest
(D) circus


Q5. Mahendra listened to Iswaran’s tales

(A) unattentively.
(B) We-uncritically.
(C) uneasily.
(D) unendingly.


Q6. How was the mad elephant breaking the walls ?

(A) like toys
(B) like kettles
(C) like matchsticks
(D) like puppets


Q7. How did Iswaran say he brought down the mad elephant ?

(A) By hitting at its tusk.
(B) By hitting at its trunk.
(C) By hitting at its third toenail.
(D) By hitting at its back with a stick.


Q8. From where was Iswaran watching this incident

(A) from a room
(B) from the cupboard
(C) from a tree
(D) from the rooftop


Q9. When would Mahendra leave for his work ?

(A) Very early in the morning.
(B) After breakfast.
(C) After lunch.
(D) After sunset.


Q10. When the elephant entered the school ground in which class was Iswaran studying ?

(A) junior
(B) senior
(C) 10th
(D) 12th


Q11. How did Iswaran entertain Mahendra?

(A) telling him stories just like a television
(B) by scaring him like ghosts
(C) by telling him jokes
(D) none


Q12. Where did the school boys hide themselves to see the mad elephant ?

(A) on trees
(B) in thcir houses
(C) in their classrooms
(D) in the Headmaster’s room


Q13. What did Mahendra see from the window?

(A) A cat running after a mouse
(B) dark cloud like form holding a bundle
(C) a mouse
(D) a friend


Q14. Why was a veterinary doctor summoned ?

(A) to treat lswaran
(B) to treat the elephant
(C) to take the elephant away from there
(D) all the options are correct


Q15. Who is a mahout ?

(A) a labourer
(B) an elephant’s driver
(C) a cook
(D) a writer


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 9 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1A
2C
3B
4B
5B
6C
7C
8D
9B
10A
11A
12C
13B
14B
15B


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


Leave a Comment