Macavity: The Mystery Cat MCQ Questions Class 8 English Poems Chapter 3 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 8 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. The word depravity means

(A) deep thought
(B) moral corruption
(C) bad actions
(D) mystery


Q2. Where can Macavity be found?

(A) In the basement
(B) In the air
(C) In the garden
(D) Nowhere


Q3. Scotland yard in the headquarters of the —– police force

(A) German
(B) London
(C) Turkish
(D) None of these


Q4. What was the mystery cat called?

(A) Hidden eyes
(B) Hidden paw
(C) Hidden ears
(D) None of them


Q5. What is strange about his sleeps?

(A) He sleeps soundly
(B) He is always wide awake.
(C) He does not sleep the whole day
(D) None of these


Q6. Which of his powers would make a fakir stare?

(A) Levitation
(B) leeping
(C) Disappearing
(D) All of the Above


Q7. Macavity is compared to

(A) man
(B) a dog
(C) a cat
(D) a devil


Q8. Who is being described here?

(A) The flying squad
(B) The poet
(C) Macavity
(D) The flying treasure


Q9. What happens when you think he is half asleep?

(A) Deeply sleep
(B) Widely awake
(C) Half awake
(D) None of these


Q10. He broken every ——,’

(A) Glasses
(B) Heart
(C) Legs
(D) Human law


Q11. Describe Macavity’s physique.

(A) Macavity is very tall and thin
(B) Has deeply lined eye-brows.
(C) Has sunken eyes
(D) All of the above


Q12. Macavity is never punished because

(A) he disappears into thin air
(B) he has a hidden paw
(C) he is never found at the scene of crime
(D) Scotland Yard does not understand him.


Q13. The poet’s name is

(A) R.N. Tagore
(B) Zulfikar Ghose
(C) William Blake
(D) T.S. Eliot.


Q14. Macavity belongs to family.

(A) feline
(B) bee
(C) insect
(D) birds


Q15. The great difficulty is that Macavity

(A) is easily found
(B) is very difficult to be found
(C) is a ginger cat
(D) is tall and thin.


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(B)
2(D)
3(B)
4(B)
5(B)
6(A)
7(D)
8(C)
9(B)
10(D)
11(D)
12(C)
13(D)
14(A)
15(B)


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose

MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems

MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Leave a Comment