Madam Rides the Bus MCQ Questions for Class 10 English Prose Chapter 9 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 10 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 10 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

        Bestmcq.com

Q1. Why did Valli stand up?

(A) She wanted to enjoy the ride
(B) she wasn’t able to look outside properly
(C) she liked standing
(D) she was tired of sitting


Q2. Who was a “real chatterbox”?

(A) Valli
(B) conductor
(C) her aunt
(D) all of the above


Q3. What was the next challenge once she’d saved enough money?

(A) tell her mom about it
(B) know about the timings
(C) buy a ticket
(D) to sneak out of the house


Q4. Valli did not get off the bus because:

(A) she was going back on the same bus
(B) she was afraid of it
(C) she was no work outside
(D) she was desperate


Q5. Valli found overhead bars shining like:

(A) gold
(B) bronze
(C) diamond
(D) silver


Q6. What does it tell you about Valli when she refused to accept the conductor’s treat?

(A) responsible
(B) stubborn
(C) rude
(D) disrespectful


Q7. What was her favourite pastime?

(A) watching the street outside
(B) playing outside
(C) travelling the bus
(D) reading books


Q8. What would make Valli jealous?

(A) strangers ravelling by bus
(B) hearing stories of her friend’s bus journey
(C) her mother travelling the bus
(D) all of the abov


Q9. Why did Valli find the woman repulsive?

(A) she had large piercings in her ears
(B) she wore ugly earrings
(C) she was chewing betel nut which could spill out any moment
(D) all of the above


Q10. What was the one way fare from the village to the town?

(A) one rupee
(B) 50 paise
(C) 40 paise
(D) 30 paise


Q11. What did the old man say to Valli that annoyed her?

(A) He shouted at her
(B) he asked why she’s alone
(C) he merely asked her to sit
(D) None of the above


Q12. The train rushed fast the crossing gate with a:

(A) thud
(B) crashing speed
(C) tremendous roar
(D) lightning roar


Q13. Valli was overcome with:

(A) proud
(B) shyness
(C) strength
(D) power


Q14. What was the timing of the afternoon nap taken by Valli’s mother?

(A) 1 to 3
(B) 1 to 4
(C) 2 to 4
(D) 2 to 3


Q15. What did the conductor offer Valli at the bus stop in the town?

(A) Water
(B) Soft Drink
(C) Pizza
(D) Burger


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1B
2C
3D
4A
5D
6A
7A
8B
9D
10D
11C
12C
13B
14B
15B

MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Leave a Comment