MCQ Questions for Class 6 English Honeysuckle Poem 2 The Kite with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 6 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. “And up it goes” who is being referred to in the poem?

(A) kite
(B) bird
(C) leaf
(D) smoke


Q2. The opposite of the word ‘falls’ is

(A) rises
(B) gets up
(C) blows
(D) winds


Q3. Find a word which rhymes with ‘crest’ in the given lines.

(A) chair
(B) below
(C) hollow
(D) rest


Q4. Until the new wind blows

(A) it is very hot
(B) the string is being unwound
(C) the string is slack
(D) the string is wound


Q5. Give synonym for the word ‘slack’.

(A) loose
(B) tight
(C) easy
(D) slim


Q6. A new kite looks:

(A) pale in the bright light
(B) bright in the blue sky
(C) lovely with Its colours
(D) attractive but sober


Q7. This passage has been taken from the poem

(A) A House, A Home
(B) The Kite
(C) The Quarrel
(D) Beauty


Q8. It soars high due to:

(A) the power of the wind
(B) the absence of the wind
(C) the dream of a winner
(D) favourable breeze


Q9. The author of the poem is

(A) Harry Behn
(B) L.M. Haul
(C) Eleanor Farj eon
(D) E-Yeh-Shure


Q10. ‘Sails like a ship’ is a:

(A) Metaphor
(B) Alliteration
(C) Simile
(D) Rhythm


Q11. The string Is wound when

(A) it goes slack
(B) the kite is flying high
(C) the wind blows
(D) the kite Is torn


Q12. Seems to rest’ here means that it his still

(A) on the ground
(B) In the sky
(C) In water
(D) In the tree


Q13. Find the antonym of the word ‘bright’.

(A) dark
(B) shine
(C) movement
(D) clear


Q14. The poem is about

(A) the wind
(B) string
(C) kite
(D) gust and pulls


Q15. When a new wind blows, it:

(A) refreshes the soul of the kite
(B) fills the wings of the kite
(C) lifts the kite itself
(D) changes the mood


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 6 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 6 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(A)
2(C)
3(D)
4(D)
5(A)
6(B)
7(B)
8(A)
9(A)
10(C)
11(A)
12(B)
13(A)
14(C)
15(B)

Leave a Comment