MCQ Questions for Class 6 Math’s Chapter 2 Whole Numbers with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 Math’s with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 6 Math’s MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. Study the pattern 1×8+1=9
12×8+2=98
Next step is-

(A) 123×8+3=987
(B) 1234×8+4=9876
(C) 120×8+3=963
(D) 13×8+3=987


Q2. The difference between the successor of a number and the number it self is

(A) 0
(B) – 1
(C) 1
(D) none of these.


Q3. 3 × 10000 + 7 × 1000 + 9 × 100 + 0 × 10 + 4 is the same as

(A) 3794
(B) 37940
(C) 37904
(D) 379409


Q4. The difference between the predecessor of a number and the number it self is

(A) 1
(B) -1
(C) 2
(D) -2.


Q5. What is the quotient of 64 ÷ 1?

(A) 1
(B) 0
(C) 46
(D) 64


Q6. The difference between the successor and the predecessor of a number is

(A) 1
(B) 2
(C) -1
(D) – 2.


Q7. The difference between the smallest 3 digit number and the largest two digit number is:

(A) 0
(B) 1
(B) 2
(D) none of these


Q8. To find the predecessor of a number, we have to subtract from the number itself.

(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4.


Q9. Find product 12×35

(A) 12600
(B) 34840
(C) 420
(D) 400


Q10. To find the successor of a number, we have to add the number itself.

(A) 4
(B) 3
(C) 2
(D) 1.


Q11. What is the sum of two even numbers?

(A) odd
(B) even
(C) depends on numbers
(D) can’t say


Q12. Write the smallest 3-digit number which will not change on reversing the digits.

(A) 100
(B) 888
(C) 999
(D) 101


Q13. 12345 × 15 – 2469 × 25 =

(A) 1,43,350
(B) 1,24,460
(C) 1,22,420
(D) 1,23,450


Q14. The difference of smallest 3-digit number and its predecessor is

(A) 1
(B) 0
(C) 2
(D) 100


Q15. 92785 × 98 + 92785 × 2 =

(A) 92,88,400
(B) 92,78,500
(C) 92,68,300
(D) 92,78,100


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 6 Math’s PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 6 Math’s MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1A
2C
3C
4B
5D
6B
7B
8A
9C
10D
11B
12D
13D
14A
15B

Leave a Comment