MCQ Questions for Class 6 Math’s Chapter 6 Integers with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 Math’s with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 6 Math’s MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. An integer between – 3 and – 1 is

(A) – 3
(B) – 1
(C) – 2
(D) 0


Q2. Every negative integer is less than :

(A) -1
(B) 0
(C) -2
(D) none of these


Q3. The preceding number of the number 6 is

(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5


Q4. value of 2 less than -1 is:

(A) -3
(B) 3
(C) 2
(D) -4


Q5. The preceding number of the number 2 is

(A) 3
(B) 1
(C) 0
(D) 4


Q6. To which side of 0 on a horizontal number line are the negative integers located?

(A) Right
(B) Left
(C) Above
(D) Below


Q7. The preceding number of the number 0 is

(A) 1
(B) – 1
(C) 0
(D) none of these.


Q8. Which of the following is the greatest negative integer?

(A) -100
(B) Does not exist.
(C) -1
(D) -9


Q9. The preceding number of the number 1 is

(A) 1
(B) – 1
(C) 2
(D) 0.


Q10. Value of 12 + |-6| is:

(A) 6
(B) 18
(C) 12
(D) none of these


Q11. What will be the additive inverse of -5?

(A) -6
(B) -4
(C) 3
(D) 5


Q12. The pair of integers whose sum is -5

(A) 1, -4
(B) -1, 6
(C) -3, -2
(D) 5, 0


Q13. Sum of -19 and -21 is

(A) -40
(B) 40
(C) 2
(D) -2


Q14. What integers or number should be added to -5 to get 4?

(A) 1
(B) -1
(C) -9
(D) 9


Q15. Which of the following statement is false:

(A) -7 +(-6) = -13
(B) -5 + 1 = 4
(C) 2 + (-1) = 1
(D) 8 + (-9) = -1


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 6 Math’s PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 6 Math’s MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1C
2B
3D
4A
5B
6B
7B
8C
9D
10B
11D
12D
13A
14D
15B

Leave a Comment