MCQ Questions for Class 6 Math’s Chapter 9 Data Handling with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 Math’s with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 6 Math’s MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. Median of the data 13, 16, 12, 14, 19, 12, 14, 13, 14 is …………..

(A) 14
(B) 19
(C) 12
(D) 13


Q2. How many students like Star channel?

(A) 40
(B) 60
(C) 80
(D) 100


Q3. A data can have ………….. mode.

(A) Only one
(B) only two
(C) only 3
(D) more than one


Q4. Which TV channel is liked by least number of students?

(A) Star
(B) DD – 1
(C) Zoom
(D) Discovery


Q5. The mode of the data 2, 2, 2, 3, 3, 4, 5, 5, 5, 6, 6, 8 is …………..

(A) 2
(B) 5
(C) 8
(D) 2 & 5 both


Q6. Which TV channel is more favourable?

(A) Star
(B) Zee TV
(C) DD – 1
(D) Zoom


Q7. The tally mark |||| shows frequency …………..

(A) 5
(B) 3
(C) 2
(D) none of these


Q8. How many students like Discovery?

(A) 25
(B) 30
(C) 50
(D) 60


Q9. Which observation in the following data has maximum frequency?
1, 1, 2, 4, 3, 2, 1, 2, 2, 4

(A) 4
(B) 3
(C) 1
(D) 2


Q10. Bars of uniform width can be drawn __ with equal spacing between them and then the length of each bar represents the given number.

(A) horizontally
(B) horizontally or vertically
(C) vertically
(D) None of these


Q11. What is the total number of students?

(A) 30
(B) 15
(C) 20
(D) 10.


Q12. How many students got 75 or more marks?

(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4


Q13. Which blood group is the rarest?

(A) AE
(B) B
(C) A
(D) O


Q14. How many students got marks below 60?

(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4


Q15. How many students got marks between 60 and 75?

(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4.


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 6 Math’s PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 6 Math’s MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1C
2B
3A
4D
5D
6B
7D
8D
9D
10B
11A
12C
13A
14D
15C

Leave a Comment