MCQ Questions for Class 7 Civics Chapter 5 Women Change the World with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. you guys are looking for CLASS 7 social science MCQ question with answers PDF free download as per CLASS 7 social science new exam pattern? you come for the right page. Each question has four option followed by the right answer. these CLASS 7 social science MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. In which year the law was passed to give women protection from domestic violence?

(A) 2000
(B) 2001
(C) 2006
(D) 2005


Q2. What can you say about the work of men and women

(A) Women work should be valued more than men
(B) Should devalued the work of men and women
(C) Should be equally valued
(D) Men work should be valued more than women


Q3. what do you mean by stereotypes?

(A) All boys are superior in class
(B) All people are behaved in a particular manner
(C) Rich people are higher in class
(D) None of these


Q4. Which of the following became more common in 19th century?

(A) Hospitals
(B) Schools
(C) Discos
(D) Restaurants


Q5. Earlier it was believed that if a woman learnt to read and write

(A) she would bring bad luck to her society
(B) she would bring bad luck to her family
(C) she would bring bad luck to her husband and become a widow
(D) she would bring bad luck to her children


Q6. Women work in agricultural sector includes

(A) planting, weeding, harvesting and threshing
(B) planting, seeding, harvesting and digging
(C) planting, weeding, harvesting and digging
(D) planting, seeding, harvesting and playing


Q7. Which a way to create new opportunities for women?

(A) Household work
(B) Education
(C) Protest
(D) All of these


Q8. Driving her train was written by:

(A) Rokeya Sekhawat Hossain
(B) Ramabai
(C) Neeta Lai


Q9. The 2001 census also found that girls are less likely, than girls, to complete primary school

(A) Muslim, Dalit and Adivasi
(B) Adivasi, Dalit and Muslims
(C) Dalit , Hindu and Adivasi
(D) Hindu, Dalit and Muslims


Q10. In which profession do we find more women?

(A) Nursing
(B) Teaching
(C) Both of these
(D) None of these


Q11. International women’s day is celebrated on:

(A) 7 March
(B) 8 March
(C) 9 March


Q12. What did women NOT do in pottery trade?

(A) Collect the mud
(B) Prepare the earth
(C) Operate the wheel
(D) None of these


Q13. This refers to physical or verbal behaviour that is of a sexual nature and against the wishes of a woman.

(A) Male harassment
(B) Sexual harassment
(C) Gender harassment
(D) Domestic harassment


Q14. Who became the first woman engine driver of the northern

(A) Laxmi Lakra
(B) Rashsundari Devi
(C) Rokeya Sakhawat Hossain


Q15. In the most families, what were their main aims after their girls finish school?

(A) Marriage
(B) Job opportunities
(C) Higher educations
(D) All of these


We have qualities knowledge to ensure that this question with solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any MCQ question regarding CLASS 7 social science . then drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(C)
2(C)
3(B)
4(B)
5(C)
6(A)
7(B)
8(C)
9(A)
10(C)
11(B)
12(C)
13(B)
14(A)
15(A)

Leave a Comment