MCQ Questions for Class 7 Geography Chapter 9 Life in the Temperate Grasslands with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. you guys are looking for CLASS 7 social science MCQ question with answers PDF free download as per CLASS 7 social science new exam pattern? you come for the right page. Each question has four option followed by the right answer. these CLASS 7 social science MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. The Velds have

(A) Mild climate
(B) Cold climate
(C) Very hot climate


Q2. Rocky mountains are bounded by which of the grasslands on their east?

(A) Pampos
(B) Prairies
(C) Velds
(D) Sheep


Q3. Prairies are bound by the _ on the east

(A) Flanking river
(B) Woodland
(C) Great lakes
(D) Rocky mountain


Q4. The bison is also called the _

(A) Prairie buffalo
(B) Reindeer
(C) American buffalo
(D) African buffalo


Q5. Chinook blows in

(A) Winter
(B) Summer
(C) Monsoon


Q6. The native Americans of the prairies are often called the _

(A) Blue Indians
(B) Aryans
(C) Dravidians
(D) Red Indians


Q7. The world’s grasslands into two broad categories

(A) Thorny region and Deciduous regions
(B) Deciduous region and Thorny regions
(C) Thorny region and Tropical regions
(D) Temperate region and Tropical regions


Q8. Approximately how much area of earth is covered with grasslands?

(A) 40%
(B) 25%
(C) 10%
(D) 33%


Q9. Which of the following country is not located in prairies?

(A) Canada
(B) South Africa
(C) America


Q10. Which of the following is a species of sheep?

(A) Rohu
(B) Catla
(C) Merino
(D) Hilsa


Q11. Which country does the river Mississippi drain?

(A) Africa
(B) USA
(C) Amazon
(D) Canada


Q12. What is the Gold capital of the world?

(A) Johannesburg
(B) Kimberley
(C) Pretoria
(D) None of these


Q13. _ are the sturdy men who look after the ranches

(A) Bushmen
(B) Musclemen
(C) Cowboys
(D) Caretakers


Q14. In the Prairies the annual rainfall is ideal for the growth of

(A) Apples
(B) Wheat
(C) Grass


Q15. Which is the Latin word that means meadow?

(A) Priata
(B) Susu
(C) Both (A) and (B)
(D) None of these


We have qualities knowledge to ensure that this question with solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any MCQ question regarding CLASS 7 social science . then drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(A)
2(B)
3(C)
4(C)
5(A)
6(D)
7(D)
8(B)
9(B)
10(C)
11(B)
12(A)
13(B)
14(C)
15(A)

Leave a Comment