Meadow Surprises MCQ Questions for Class 7 English Chapter 8 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. you guys are looking for CLASS 7 ENGLISH MCQ question with answers PDF free download as per CLASS 7 ENGLISH new exam pattern? you come for the right page. Each question has four option followed by the right answer. these CLASS 7 ENGLISH MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. You may see a butterfly, rest upon a –

(A) Hill
(B) Buttercup
(C) Valley
(D) all of above


Q2. Where are the burrows?

(A) In the ground
(B) In the houses
(C) On the trees
(D) None of these


Q3. The meadow offers surprises like:

(A) tableware
(B) wild burrows
(C) kitchenware
(D) wild plants


Q4. If you have alert eyes and ears you

(A) can discover the surprises
(B) can discover the wealth hidden
(C) can discover the nature
(D) none of the above


Q5. What kind of grass do the meadows have?

(A) Velvet grass
(B) Dry grass
(C) Wet grass
(D) None of these


Q6. The ‘drinking straws’ refer to butterfly’s –

(A) Wings
(A) Sting
(C) Eyes
(D) all of above


Q7. Meadows listen by the –

(A) Brook
(B) Trees
(C) Delves
(D) all of above


Q8. Who lives in burrows?

(A) Mongoose
(B) Ants
(C) Shake
(D) Rabbits


Q9. Which word is the opposite of‘badly1?

(A) look
(B) many
(C) well
(D) amazing


Q10. Who hops and runs when it is scared ?

(A) the squirrel
(B) the pigeon
(C) the rabbit
(D) the dove


Q11. What do you mean by ‘a brook’?

(A) A small river
(B) A lake
(C) A sea
(D) A pond


Q12. Butterflies usually feed –

(A) Nectar
(B) Insects
(C) Leaves
(D) all of above


Q13. The creatures which refer in this poem are –

(A) Butterfly, rabbit, ant
(B) Horse, rat, rabbit
(C) Ant, crow, cat
(D) all of above


Q14. Who live in mounds.

(A) Mongoose
(B) Ants
(C) Snake
(D) Rabbits


Q15. In a meadow, the birds make their nests in.

(A) a building
(B) tall grass
(C) the earth
(D) the burrow


We have qualities knowledge to ensure that this question with solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any MCQ question regarding CLASS 7 ENGLISH . then drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(B)
2(A)
3(D)
4(A)
5(A)
6(A)
7(A)
8(D)
9(C)
10(C)
11(A)
12(A)
13(A)
14(B)
15(B)

Leave a Comment