Mijbil the Otter MCQ Questions for Class 10 English Prose Chapter 8 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 10 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 10 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose

           Bestmcq.com

Q1. What guesses did the Londoners make about what Mij was?

(A) baby seal
(B) squirrel
(C) a hippo
(D) All of the above


Q2. What were Mijbil’s favourite toys?

(A) Stones
(B) Marbles
(C) Soft toys
(D) Newspaper


Q3. What is the meaning of “an appalling spectacle”?

(A) a safe space
(B) a funny scene
(C) a mysterious situation
(D) a shocking scene


Q4. Mljbil would spend hours shuffling:

(A) some grains
(B) some marbles
(C) a rubber ball
(D) some twigs


Q5. The author thought that he should keep:

(A) a tiger a Sapet
(B) a cow a Sapet
(C) an otter as a pet
(D) an ox as a pet


Q6. What was the name given to the otter?

(A) Major
(B) Mijbil
(C) Mad
(D) Majhis


Q7. Why did the driver drive through the streets of Basra like a ricochetting bullet?

(A) author was late for his flight
(B) Mijbil had hurt himself
(C) someone was after the driver
(D) All of the above


Q8. What is wasted and provoking when left static? (according to the otter)

(A) sand
(B) tea
(C) juice
(D) water


Q9. What do you mean by “compulsive habits”?

(A) destructive habits
(B) good habits
(C) addictive habits
(D) habits impossible to control


Q10. How was Mij to be transported to England?

(A) By packing in a box
(B) On a seat
(C) Through Ship
(D) None of the Above


Q11. Why does Maxwell go to Basra?

(A) broke the toy car
(B) threw the marbles
(C) torn the lining of box
(D) None of the Above


Q12. He would roll two or more of the marbles:

(A) between his legs
(B) between his paws
(C) between the lines
(D) between the fans


Q13. In the bathroom Mijbil went wild with joy for:

(A) twenty minutes
(B) half an hour
(C) an hour
(D) one and half hour


Q14. What did the woman in the aeroplane think that the otter was?

(A) a dog
(B) an otter
(C) a rat
(D) a seal


Q15. What ‘experiment’ did Maxwell think Camusfearna would be suitable for?

(A) to pet a dog
(B) to pet an otter
(C) both of them
(D) none of the Above


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 10 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1D
2B
3D
4C
5C
6B
7A
8D
9D
10A
11C
12B
13B
14C
15B

MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Prose


MCQ Questions for Class 10 English with Answers First Flight Poems


MCQ Questions for Class 10 English with Answers Footprints Without Feet

Leave a Comment