My Childhood MCQ Questions for Class 9 English Chapter 6 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 9 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 9 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 9 English Beehive Prose with Answers


Q1. Which symbol represented Abdul Kalam as a Muslim boy?

(A) ‘he spoke Urdu
(B) he wore black clothes
(C) he wore a cap
(D) all of the above


Q2. When SivasubramaniaIyer invited Abdul for the second time

(A) His wife took Abdul to the kitchen and served him food
(B) His wife asked him to go outside the house
(C) Abdul was deeply disappointed
(D) Abdul refused to accept the invitation


Q3. When was Kalam’s ancestral house built?

(A) in 18th century
(B) in 19th century
(C) in the middle of 19th century
(D) all


Q4. SivasubramaniaIyer’s aim was to

(A) Humiliate Abdul
(B) To break the social barriers that restricted people to mingle
(C) To fight in the second world war
(D) To become rich


Q5. The first that earned money for Abdul Kalam was

(A) collecting and selling tamarind seeds
(B) collecting and selling newspapers
(c Both (A) and (B)
(D) none of the above


Q6. Post second world war, India’s freedom was

(A) Already achieved
(B) Still long fetched
(C) Imminent
(D) Not possible


Q7. How did Mr. Iyer change his wife’s notion?

(A) by force
(B) by showing her eyes
(C) by lecturing her
(D) by his own example and behavior


Q8. Indians will build their own India”- Who said this?

(A) SivasubramaniaIyer
(B) APJ Abdul Kalam
(C) Netaji Subhas Chandra Bose
(D) Mahatma Gandhi


Q9. What was Kalam’s age during the second world war?

(A) 9 years
(B) 10 years
(C) 11 years
(D) 8 years


Q10. Abdul Kalam took his father’s permission to study at the headquarters of

(A) Rameswaram
(B) Kanyakumari
(C) Ramanathapuram
(D) Kochi


Q11. Whom did Kalam’s father say these wordsKhali Gibran’s words:Your children are not…?

(A) to Kalam
(B) to Samsuddin
(C) to his wife
(D) to Mr. Iyer


Q12. Abdul’s father believed in

(A) Freedom of thoughts
(B) Communal difference
(C) Cast system
(D) Supernatural power


Q13. Which word in the lesson means unnecessary?

(A) inessential
(B) innecessity
(C) essential
(D) none


Q14. The science teacher promoted

(A) A sense of religious unity
(B) Hatred
(C) Luxury and comfort
(D) Oppression of poor


Q15. Abdul’s friend Sivapraasan became

(i)A teaching assistant
(B) A newspaper distributor
(C) A scientist
(D) Catering contractor of Southern Railways


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 9 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1C
2A
3C
4B
5A
6C
7D
8D
9D
10C
11C
12A
13A
14A
15D


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


Leave a Comment