No Men are Foreign MCQ Questions for Class 9 English Poems Chapter 6 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 9 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 9 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poems with Answers


Q1. How is man’s vision clouded?

(A) by hate and narrow thinking
(B) by other people
(C) by other countries
(D) none


Q2. How can we understand common life on every land?

(A) by hating
(B) by proving ourselves powerful
(C) by leaving narrow thinking and hatred
(D) none


Q3. In what ways are people alike?

(A) all are born same
(B) all breath to live and die in the same way
(C) all wear clothes
(D) all


Q4. What does the poet ask the people to keep in mind in the last stanza?

(A) to hate more
(B) to be powerful
(C) not to pay attention to the words of hate by selfish people
(D) all


Q5. Who instigates the ordinary people to hate?

(A) religion
(B) God
(C) selfish people for their personal interests
(D) none


Q6. How did the poet prove that there are no foreign countries?

(A) with the help of people
(B) with the same way of living and dying
(C) with the help of nature
(D) None


Q7. What do we do when we hate others according to the poet?

(A) we hate ourselves
(B) we protect ourselves
(C) we save ourselves
(D) we love ourselves


Q8. What should be discouraged according to the poem?

(A) the practice of love and brotherhood
(B) equality
(C) ill practice of hatred and discrimination
(D) None


Q9. How do we pollute the earth according to the poet?

(A) by throwing waste
(B) by hating and killing others
(C) by cutting plants
(D) all


Q10. What should we remember?

(A) No men are strange
(B) No countries are foreign
(C) both (A) and (B)
(D) none of the above


Q11. What is the rhyming scheme of this poem?

(A) aabb
(B) abcd
(C) aabc
(D) no rhyming scheme, it is free verse


Q12. A single body breathes beneath all

(A) uniforms
(B) souls
(C) heads
(D) all of the above


Q13. Who is the poet of the poem ‘No Men Are Foreign’?

(A) James Kirkup
(B) W.B.Yeats
(C) Robert Frost
(D) Phoebe Cary


Q14. In the end, we all shall lie in

(A) earth
(B) water
(C) fire
(D) air


Q15. What are we doing to the human earth?

(A) defiling
(B) saving
(C) decorating
(D) sustaining


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 9 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1A
2C
3D
4C
5C
6C
7A
8C
9B
10C
11D
12A
13A
14A
15A


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


Leave a Comment