Princess September MCQ Questions Class 8 English Chapter 5 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 8 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 8 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. The King of Siam had a peculiar habit” What habit are they talking about?

(A) Giving gifts on his birthday instead of receiving them
(B) Receiving gifts on his birthday instead of giving them
(C) Receiving gifts on others’ birthdays instead of giving it to them
(D) Giving gifts to others’ on their birthdays instead of receiving it from them


Q2. In how many languages did the princess teach the birds?

(A) Five
(B) Seven
(C) Six
(B) Nine


Q3. Did Princes September accept the offer made by other eight princes?

(A) Yes
(B) No
(C) Maybe
(D) Always


Q4. Name the youngest daughter.

(A) November
(B) April
(C) September
(D) July


Q5. Why was the bird late one day to visit the princes?

(A) A hunter was about to kill it
(B) His father was not well
(C) His father-in-law organised a party
(D) He wished to get her wait


Q6. When the little bird had finished his song, the Princess

(A) forgot her hunger
(B) kissed the bird
(C) shut the window
(D) let the bird fly away


Q7. What did the parrots remind the King of?

(A) Parrots
(B) Nature
(C) His daughters
(D) His councillors


Q8. What did the princess do when the bird was about to die?

(A) She let it die
(B) She did not care for the bird
(C) She made the bird free
(D) She gave it medicine


Q9. What did the other eight Princes want to offer Princes September?

(A) Ornaments
(B) Beautiful dress
(C) Red Parrot
(D) Green and Yellow Parrot


Q10. What did Princes September find her parrot doing one day?

(A) Singing song
(B) Reciting poem
(C) Crying
(D) Lying dead


Q11. What did the bird say to the princess?

(A) That it would come daily
(B) That it would not sing for her
(C) That it would not come again
(D) It said nothing


Q12. All the sisters of Princess September offered to buy her a parrot because

(A) they were jealous of the bird
(B) they really wanted her to have a pet bird
(C) the King had asked them to do so
(D) the Queen had asked them to do so


Q13. Where had the little bird gone?

(A) To visit his father
(B) To visit his mother
(C) To visit his father-in-law
(D) To visit his mother-in-law


Q14. Who advised Princess September to put the bird in a cage?

(A) Her mother
(B) Her sister
(C) Her maid
(D) Her father


Q15. The bird _ for princes September

(A) Dance
(B) Sing
(C) Recite poem
(D) None of these


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 8 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 8 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(A)
2(B)
3(B)
4(C)
5(C)
6(A)
7(D)
8(C)
9(D)
10(D)
11(A)
12(A)
13(C)
14(B)
15(B)


MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Prose

MCQ Questions for Class 8 English with Answers Honeydew Poems

MCQ Questions for Class 8 English with Answers It So Happened

Leave a Comment