Quality MCQ Questions for Class 7 English Chapter 5 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. you guys are looking for CLASS 7 ENGLISH MCQ question with answers PDF free download as per CLASS 7 ENGLISH new exam pattern? you come for the right page. Each question has four option followed by the right answer. these CLASS 7 ENGLISH MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. Why was the author disturbed?

(A) he was worried about his boots
(B) he was getting late
(C) he was worried about Mr. Gessler’s well being
(D) he didn’t like the young man


Q2. What did Gessler do?

(A) Pressed a finger on the left boot.
(B) Asked the writer to take out his boot
(C) Went to the shop
(D) None of these


Q3. Mr. Gessler died because of –

(A) An accident
(B) Slow starvation
(C) Cholera
(D) All Of Above


Q4. His shop was in a fashionable part of –

(A) London
(B) England
(C) Greece
(D) All Of Above


Q5. He never advertised’. For whom have these lines been said?

(A) Gessler’s older brother
(B) Gessler
(C) Shoemaker
(D) Writer


Q6. Mr. Gessler died of:

(A) cholera
(B) slow starvation
(C) rabies
(D) a shock


Q7. The author was turned out to be

(A) a kind person
(B) careless about other’s emotions
(C) avoiding going to the shop
(D) a busy man


Q8. With whom did Gessler live?

(A) With his elder brother
(B) With the writer Alone
(C) With his sister
(D) Alone


Q9. After going from abroad, when the speaker come back to London after –

(A) 10 years
(B) 20 years
(C) 15 years
(D) All Of Above


Q10. The shoes that Gessler made, seems to speaker-

(A) Mysterious and wonderful
(B) Very worthless
(C) Awful
(D) All Of Above


Q11. What had happened to Mr. Gessler?

(A) He had shifted to a new shop
(B) He died of starvation
(C) He had taken a leave
(D) He did not want to attend the writer


Q12. The main distinction of the shop of Mr. Gessler was:

(A) its modem look
(B) its quietness
(C) the red colour
(D) its neatness


Q13. What did the author placed the order for?

(A) gloves
(B) boots
(C) socks
(D) none of these


Q14. What did the author do?

(A) Went to the shop
(B) Went to a hotel
(C) Wrote a cheque
(D) Put the shoes in the rack


Q15. The speaker suddenly noticed in his red beard –

(A) Two white hairs
(B) Some gray hairs
(C) A lot of gray hairs
(D) All Of Above


We have qualities knowledge to ensure that this question with solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any MCQ question regarding CLASS 7 ENGLISH . then drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(C)
2(A)
3(B)
4(A)
5(B)
6(B)
7(A)
8(A)
9(C)
10(A)
11(B)
12(B)
13(B)
14(C)
15(C)

Leave a Comment