Reach for the Top MCQ Questions for Class 9 English Chapter 8 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 9 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 9 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


MCQ Questions for Class 9 English Beehive Prose with Answers


Q1. Santosh has scales Mt Everest—

(A) once
(B) twice
(C) thrice
(D) four times


Q2. Which title did Maria win in 2004?

(A) Wimbledon
(B) Australian open
(C) American open
(D) all of the above


Q3. What request did the unborn child’s grandmother make to the holy man?

(A) blessing for a son
(B) blessing for money
(C) blessing for milk
(D) blessing for a daughter


Q4. What was the most important thing for Maria?

(A) to earn money
(B) to do a good business
(C) to become number one in the world
(D) all of the above


Q5. What was considered a blessing in the village at the time of Santosh’s birth?

(A) having lot of wealth
(B) birth of a daughter
(C) birth of twins
(D) birth of a son


Q6. Maria Sharapova expresses her desire to play for :

(A) America
(B) India
(C) England
(D) Russia


Q7. How much garbage did Santosh bring down from the Himalayas?

(A) 200kg
(B) 300 kg
(C) 400 kg
(D) 500 kg


Q8. What’s Sharapova’s mantra for success?

(A) Being competitive
(B) Working hard
(C) Respecting her job
(D) All of the above


Q9. What did Santosh write to her father after finishing her college?

(A) a letter
(B) a telegram
(C) a message
(D) an apology letter


Q10. Maria won the Woman’s Single Crown at Wimbledon in

(A) 2004
(B) 2005
(C) 2006
(D) 2001


Q11. Whom did Santosh save with artificial respiration?

(A) Rohan Singh
(B) Sohan Singh
(C) Mohan Singh
(D) All


Q12. What are Sharapova’s hobbies?

(A) Fashion, Dancing
(B) Singing
(C) Reciting
(D) (Both (A) and (B) )


Q13. What did Santosh fight against?

(A) traditional irrational system
(B) her parents
(C) society
(D) people of village


Q14. Maria proudly speaks that her blood is totally

(A) American
(B) Russian
(C) Polish
(D) British


Q15. What’s the dream that keeps Sharapova going?

(A) To become the wealthiest tennis player
(B) To become number one in the world
(C) To become an inspiration for many
(D) To travel round the world


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 9 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1B
2A
3C
4C
5D
6D
7D
8D
9D
10A
11C
12D
13A
14B
15B


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


Leave a Comment