Taro’s Reward Class 6 MCQ Questions with Answers English Chapter 3

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 6 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 6 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. When the old man drank ‘sake’:

(A) his shivering stopped
(B) he started shouting
(C) he became unconscious
(D) he recovered


Q2. Why Taro stopped cutting wood ?

(A) He heard the sound of rushing water
(B) He fell from the tree
(C) He saw a golden axe
(D) He got sick


Q3. What did Taro see?

(A) A waterfall
(B) A river
(C) A tree
(D) A rock


Q4. The waterfall was magical because:

(A) it was beautiful
(B) it gave the delicious ‘sake’
(C) of the golden water
(D) of its speed


Q5. Why was Taro wanting to cut more woods?

(A) To fulfill his father’s wish
(B) To earn more money
(C) To buy an axe
(D) None


Q6. What was Taro’s profession

(A) Wood picker
(B) Wood cutter
(C) Shepherd
(D) Blacksmith


Q7. Taro was a woodcutter:

(A) small
(B) young
(C) tiny
(D) old


Q8. What happened one evening?

(A) There was a heavy rainfall
(B) An angel came there
(C) A strong wind blew
(D) He felt sick


Q9. With whom Taro lived?

(A) Father
(B) Mother
(C) Both
(D) None


Q10. He was sad because he wanted:

(A) to go to America
(B) to make life better for his parents
(C) to study in Oxford University
(D) to earn more


Q11. Name the lesson.

(A) A Game of Chance
(B) Taro’s Reward
(C) Fair Play
(D) Who Did Patrick’s Homework


Q12. ‘All of a sudden’ he:

(A) heard a sound
(B) stopped to chop the wood .
(C) fell down
(D) got scared


Q13. Why Taro went to the wood early in the morning?

(A) To cut more woods
(B) To buy sake
(C) to prevent sun stroke
(D) None


Q14. Give the meaning of ‘expensive’.

(A) cheap
(B) costly
(C) fine
(D) raw


Q15. Though he was thirsty.

(A) he climbed the stairs
(B) he continued his journey
(C) he went on chopping the wood
(D) he kept on cutting


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 6 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 6 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(A)
2(A)
3(A)
4(A)
5(A)
6(B)
7(A)
8(C)
9(C)
10(A)
11(B)
12(A)
13(A)
14(B)
15(A)

Leave a Comment