The Adventures of Toto MCQ Questions for Class 9 English Chapter 2 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 9 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. these Class 9 English MCQ question and solution may help you to get better performance in exam.

All questions answers in the last paragraph


Q1. Who went along with Grandfather?

(A) the author
(B) Toto and the tortoise
(C) the author’s Grandmother
(D) He went alone


Q2. Who is the writer of the story, The Adventures of Toto’?

(A) Mulk Raj Anand
(B) Ruskin Bond.
(C) R.K. Laxman.
(D) Harsh Mander.


Q3. In which city did the author and his Grandfather live?

(A) Dehra Dun
(B) Allahabad
(C) Saharanpur
(D) Nainital


Q4. How was Toto taken to Saharanpur?

(A) In a basket.
(B) In a little cage.
(C) In a canvas kit-bag.
(D) In a big black plastic bag.


Q5. Where was Toto tied?

(A) to a window
(B) to the authors bedroom
(C) to a peg in the wall
(D) to the door


Q6. Where had the writer’s Grandfather to go and why?

(A) To Dehradun to collect his pension.
(B) To Dehradun to meet an old friend.
(C) To Saharanpur to collect his pension.
(D) To Saharanpur to meet an old friend.


Q7. How did Toto prove to other animals?

(A) friendly
(B) troublesome
(C) soothing
(D) careful


Q8. How much did the ticket-collector charge as Toto’s fare?

(A) Three rupees.
(B) Four rupees.
(C) Five rupees.
(D) Six rupees.


Q9. How much did Toto cost the Grandfather?

(A) five rupees
(B) ten rupees
(C) hundred rupees.
(D) one thousand rupees


Q10. What did the ticket-collector classify Toto as?

(A) As a dog.
(B) As a monkey.
(C) As a quadruped.
(D) As a reptile.


Q11. What did Toto tear into shreds?

(A) the author’s school bag
(B) the author’s school blazer.
(C) the author’s pant
(D) all these things


Q12. How did Toto have his bath in winter?

(A) Grandfather took him to a well daily.
(B) Grandmother gave him a large bowl of warm water.
(C) The writer gave him a bath in the sunny compound.
(D) Toto would go into the bathroom and have a nice bath.


Q13. How did the ticket collector fix the fare for Toto?

(A) By calling him a dog
(B) By asking other passengers
(C) By giving him a seat
(D) By following his rule book


Q14. Which of his pets did Grandfather carry in his pocket while going to Saharanpur?

(A) A squirrel.
(B) A tortoise.
(C) A snake.
(D) A lizard.


Q15. Who was Nana?

(A) The writer’s maternal Grandfather.
(B) The family donkey in Grandfather’s house.
(C) Grandfather’s pet tortoise.
(D) Grandfather’s pet lizard.


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English PDF Free Download solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any queries related to CBSE Class 9 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1B
2B
3A
4C
5C
6C
7B
8A
9A
10A
11B
12B
13D
14B
15B


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


Leave a Comment