The Ashes that Made Trees Bloom MCQ Questions for Class 7 English Chapter 4 with Answers

Its our pleasure to assist you towards your goal. for inbuilt quality question with standard solution may help you a lot. you guys are looking for CLASS 7 ENGLISH MCQ question with answers PDF free download as per CLASS 7 ENGLISH new exam pattern? you come for the right page. Each question has four option followed by the right answer. these CLASS 7 ENGLISH MCQ question and solution may help you to get better performance in exam .

All questions answers in the last paragraph


Q1. Willy was not happy with

(A) Wonka-Vite
(B) Willy-Vite
(C) Wonka-Vita
(D) Vita-Vite


Q2. What did they do?

(A) Took the dog to the garden
(B) Went to the neighbours’ house
(C) Took a spade to dig
(D) Lit the fire


Q3. When the furious old man killed the dog, the woman-

(A) Felt so guilty and began to cry
(B) Chopping off his head with the sharp hoe
(C) Remain shocked
(D) None of those


Q4. The kind couple fed the dog with –

(A) Tidbits of fish
(B) Wastes of food
(C) Fresh rice- water.
(D) None of those


Q5. What was the wicked old couple doing?

(A) Taking their meal
(B) Warming their hands from the fire
(C) Sleeping
(D) Waiting for someone


Q6. Mr Wonka collects Items from the oldest things to make:

(A) a mixture
(B) a solution
(C) a drug
(D) an experiment


Q7. What lives longer than anything else?

(A) cattaloo
(B) crumpets
(C) petrovitch gregorovitch
(D) trees


Q8. Which crop the old man used to sow in his fields?

(A) Rice
(B) Wheat
(C) Maize
(D) Barley


Q9. The wicked couple try to coaxed the dog because-

(A) They want to harass the kind couple
(B) They hope the dog would find treasure for them
(C) They want to kill the dog
(D) None of those


Q10. The old man daily went into the fields with a –

(A) Hoe or spade
(B) Water bag
(C) Axe
(D) None of those


Q11. What were the effects of ashes?

(A) the tree blossomed
(B) the daimyo and his wife started sneezing
(C) the way turned smoky
(D) None of the above


Q12. The life-expectancy of man is:

(A) 50-70 years
(B) 70-100 years
(C) 60-90 years
(D) 70-90 years


Q13. What is the new recipe he is searching for?

(A) Recipe for Wonka-Vita
(B) Recipe for Vita-Wonk
(C) Recipe for Chocolates
(D) none of these


Q14. Who used to follow him?

(A) His dog
(B) A cow
(C) A pet cat
(D) His pet parrots


Q15. The white heron followed the old man to –

(A) Harm him
(B) Pick up the worms
(C) Harm the little dog
(D) None of those


We have qualities knowledge to ensure that this question with solution will definitely help you to achieve perfect score. If you have any MCQ question regarding CLASS 7 ENGLISH . then drop your questions below and will get back to you in no time.

All questions answers

QUESTIONS NO : ANSWERS :
1(A)
2(A)
3(B)
4(A)
5(B)
6(C)
7(D)
8(A)
9(B)
10(A)
11(B)
12(B)
13(B)
14(A)
15(B)

Leave a Comment